Overslaan en naar de inhoud gaan

Hondensteker (53) krijgt mogelijk vijf jaar cel en tbs

Geplaatst opdinsdag 10 maart 2020 - 17:59

De man die in december 2018 een hond neerstak in Heerlen krijgt mogelijk vijf jaar celstraf en tbs. Deze John V. (53), die zich verplaatst in een scootmobiel, wordt ook verdacht twee andere steekincidenten.

Op 26 december ging het helemaal mis. John liet zijn hond uit en zou op die route een spoor van geweld hebben achtergelaten.

Lees ook: Man moet naar Pieter Baan Centrum na neersteken hond

Rottweiler neergestoken
De Heerlenaar geeft toe dat hij de hond neerstak, maar dat hij dit deed uit zelfbescherming. Deze rottweiler zou John en zijn hond hebben aangevallen, waarop de vijftiger op het beestje instak. Justitie zegt dat John vervolgens het baasje van de hond probeerde te steken, maar de hoofdrolspeler noemt dit een onzinverhaal.

Mes in sleutelbeen
Diezelfde avond zou de Heerlenaar uit het niets een tweede man hebben gestoken. Dit slachtoffer kreeg volgens justitie een mes in zijn sleutelbeen. Uit onderzoek van het Pieter Baan Centrum is gebleken dat John verminderd toerekeningsvatbaar was ten tijde van de incidenten. Daarom komt de officier tot een combinatie van gevangenisstraf en de tbs-maatregel.

Geen bewijs
Volgens advocaat Bjorn Jegers is er geen enkel bewijs dat John betrokken is, los van getuigenverklaringen. De raadsman stelt dat er geen dna van zijn cliënt op verschillende messen is gevonden en dat er geen camerabeelden zijn. Hij pleit voor vrijspraak.

Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen