Overslaan en naar de inhoud gaan

Hondenpoepzakjes massaal de diepvries in

Geplaatst opmaandag 23 januari 2017 - 14:07

De houders met plastic hondenpoepzakjes worden weggehaald bij de plantsoenen in de Belgisch-Limburgse grensgemeente Maaseik.

De zakjes bleken bij bosjes te verdwijnen; mensen namen ze mee naar huis om ze te gebruiken als diepvrieszakjes of voor andere huishoudelijke doeleinden, schrijft Het Belang van Limburg.

Service
Net zoals veel gemeenten in Nederlands-Limburg bood ook Maaseik als service de zakjes aan om de hondenpoep in mee te nemen en weg te gooien. Maar het misbruik was groot. Wanneer de gemeente de zakjeshouders had bijgevuld, waren ze soms 's anderendaags alweer leeg.

De hondenbezitter in Maaseik moet nu voortaan zelf voor zijn poepzakjes zorgen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Straatputten vaker verstopt door poepzakjes
Wateroverlast door hondenpoep in Weert
'Boete voor achterlaten hondenpoep helpt niet'
Amper boetes voor niet opruimen hondenpoep
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen