Overslaan en naar de inhoud gaan

Hondengezin herenigd; alle zeven pups zijn terug

Geplaatst opvrijdag 3 november 2017 - 17:39

Het te vroeg gebroken hondengezin uit Landgraaf is weer herenigd.

Het Dierenbeschermingscentrum Limburg laat vrijdagmiddag via Facebook weten dat alle zeven Staffordpups weer terug bij hun moeder zijn.

Zoektocht
Begin deze week werd een zoektocht naar de pups gestart, omdat zij na de geboorte te vroeg bij hun moeder zijn weggehaald. In de eerste instantie zou de eigenaar van de hond zijn trouwe viervoeter bij de dierenopvang hebben gebracht, omdat hij er niet meer voor kon zorgen. De hond zou helemaal overstuur zijn dat haar pups weg waren en dat werd de eigenaar te veel.

Lees ook: Gezocht: zeven jonge puppies die te vroeg zijn weggegeven

Dierenmishandeling
In de loop van de week kreeg het verhaal een hele andere wending toen het 50-jarige baasje werd opgepakt. De man had de puppies van de moeder weggehaald, omdat hij zijn huis zou kwijtraken. Hij dacht dat de jonge beestjes zo beter af zouden zijn, dan dat ze op straat zouden belanden. Dat was ook de reden dat hij de moederhond naar de dierenopvang bracht. De man is opgepakt wegens dierenmishandeling.

Lees ook: Aanhouding om weghalen puppies bij moeder

Het hondengezin maakt het naar omstandigheden goed. De moeder en haar puppies zijn voor de nodige zorg naar een andere locatie gebracht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen