Overslaan en naar de inhoud gaan

Hondenbezitter: wat betaal jij voor je hond?

Geplaatst opwoensdag 5 april 2017 - 11:56

De helft van de Limburgse gemeenten heeft de hondenbelasting dit jaar weer iets verhoogd. De verschillen binnen de provincie zijn daardoor opnieuw groter geworden.

Dat blijkt uit de Atlas van de Lokale Lasten 2017 die COELO recent heeft gepubliceerd.

52 euro
Gemiddeld betalen Limburgers dit jaar ruim 52 euro aan hondenbelasting voor één hond. In Venlo moet een hondenbezitter veruit het meest neertellen: daar kost een hond jaarlijks 106,83 euro aan belasting. Op gepaste afstand volgt Stein, waar een hondenbezitter jaarlijks 86,70 euro aan belasting moet betalen. Maastricht maakt de top drie compleet, met 84,02 euro voor de eerste hond.

Gemeente Venlo
Venlo steekt al jaren met kop en schouders boven de andere Limburgse gemeenten uit. Ook dit jaar gaan Venlose hondenbezitters er weer op achteruit. In vergelijking met vorig jaar is de hondenbelasting met 1,68 euro gestegen.

Gratis
Vijf Limburgse gemeenten heffen helemaal geen hondenbelasting. In Peel en Maas, Venray, Bergen, Horst aan de Maas en Onderbanken hoeven hondenbezitters helemaal niks te betalen aan belasting.

Wat moet jij voor jouw hond betalen? Bekijk de tarieven in onderstaande kaart.

Belasting
Hondenbelasting is een heffing die door hondenbezitters betaald moet worden aan de gemeente. Het is één van de oudste nu nog bestaande belastingen in ons land. De opbrengsten komen in de algemene middelenpot van de gemeente en hoeft dus niet te worden besteed aan het opruimen van hondenpoep.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Puppy
Venlose hondenbezitters betalen het meest
Puppy
Hondenbelasting afgeschaft in twee Limburgse gemeenten
stock hond Border Collie
Limburgse gemeenten houden hondenbelasting in stand
Limburgse gemeenten houden hondenbelasting in stand
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen