Overslaan en naar de inhoud gaan

Hondenbelasting afgeschaft in twee Limburgse gemeenten

Geplaatst opdonderdag 21 februari 2019 - 10:06

Twee Limburgse gemeenten heffen dit jaar voor het eerst geen hondenbelasting meer. Daarmee komt het aantal gemeenten dat de hondenbelasting heeft afgeschaft op zes.

Dat blijkt uit een inventarisatie van de gemeentelijke belastingcijfers.

Afgeschaft
In Venray, Horst aan de Maas, Bergen en Peel en Maas betalen hondenbezitters al jaren geen hondenbelasting meer. Ook in Onderbanken hoefden inwoners geen belasting te betalen voor hun huisdieren. Daar komt door de gemeentelijke herindeling ook geen verandering in. De drie gemeenten waren vooraf al overeengekomen dat er geen hondenbelasting wordt geheven in Beekdaelen. Daardoor zijn hondenbezitters in de voormalige gemeenten Nuth en Schinnen vanaf dit jaar goedkoper uit.

Ook Gulpen-Wittem heeft de hondenbelasting afgeschaft.

Kosten
De kosten van de hondenbelasting lopen in Limburg ver uiteen. Gemiddeld moet een hondenbezitter 51,46 euro betalen. Venlo is nog altijd koploper. Daar betaalt een hondenbezitter 96,15 voor zijn huisdier. Dat bedrag is overigens wel gelijk gebleven met vorig jaar.

Twaalf Limburgse gemeenten hebben het tarief van de hondenbelasting wel verhoogd. Alleen in Meerssen en Nederweert hoeven hondenbezitters dit jaar een kleiner bedrag neer te tellen.

Bekijk op de kaart hoeveel jij dit jaar moet betalen voor jouw hond.

Petitie
De hondenbelasting lijkt landelijk voorzichtig op z'n retour te raken. De afgelopen jaren schaften steeds meer Nederlandse gemeenten deze vorm van belasting af. Niels Aussems is een petitie gestart om dit onderwerp ook in de Limburgse politiek aan te kaarten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen