Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hondenbelasting afgeschaft in twee Limburgse gemeenten

Geplaatst opdonderdag 21 februari 2019 - 10:06

Twee Limburgse gemeenten heffen dit jaar voor het eerst geen hondenbelasting meer. Daarmee komt het aantal gemeenten dat de hondenbelasting heeft afgeschaft op zes.

Dat blijkt uit een inventarisatie van de gemeentelijke belastingcijfers.

Afgeschaft
In Venray, Horst aan de Maas, Bergen en Peel en Maas betalen hondenbezitters al jaren geen hondenbelasting meer. Ook in Onderbanken hoefden inwoners geen belasting te betalen voor hun huisdieren. Daar komt door de gemeentelijke herindeling ook geen verandering in. De drie gemeenten waren vooraf al overeengekomen dat er geen hondenbelasting wordt geheven in Beekdaelen. Daardoor zijn hondenbezitters in de voormalige gemeenten Nuth en Schinnen vanaf dit jaar goedkoper uit.

Ook Gulpen-Wittem heeft de hondenbelasting afgeschaft.

Kosten
De kosten van de hondenbelasting lopen in Limburg ver uiteen. Gemiddeld moet een hondenbezitter 51,46 euro betalen. Venlo is nog altijd koploper. Daar betaalt een hondenbezitter 96,15 voor zijn huisdier. Dat bedrag is overigens wel gelijk gebleven met vorig jaar.

Twaalf Limburgse gemeenten hebben het tarief van de hondenbelasting wel verhoogd. Alleen in Meerssen en Nederweert hoeven hondenbezitters dit jaar een kleiner bedrag neer te tellen.

Bekijk op de kaart hoeveel jij dit jaar moet betalen voor jouw hond.

Petitie
De hondenbelasting lijkt landelijk voorzichtig op z'n retour te raken. De afgelopen jaren schaften steeds meer Nederlandse gemeenten deze vorm van belasting af. Niels Aussems is een petitie gestart om dit onderwerp ook in de Limburgse politiek aan te kaarten.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen