Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hondenbelasting afgeschaft in twee Limburgse gemeenten

Geplaatst opdonderdag 21 februari 2019 - 10:06

Twee Limburgse gemeenten heffen dit jaar voor het eerst geen hondenbelasting meer. Daarmee komt het aantal gemeenten dat de hondenbelasting heeft afgeschaft op zes.

Dat blijkt uit een inventarisatie van de gemeentelijke belastingcijfers.

Afgeschaft
In Venray, Horst aan de Maas, Bergen en Peel en Maas betalen hondenbezitters al jaren geen hondenbelasting meer. Ook in Onderbanken hoefden inwoners geen belasting te betalen voor hun huisdieren. Daar komt door de gemeentelijke herindeling ook geen verandering in. De drie gemeenten waren vooraf al overeengekomen dat er geen hondenbelasting wordt geheven in Beekdaelen. Daardoor zijn hondenbezitters in de voormalige gemeenten Nuth en Schinnen vanaf dit jaar goedkoper uit.

Ook Gulpen-Wittem heeft de hondenbelasting afgeschaft.

Kosten
De kosten van de hondenbelasting lopen in Limburg ver uiteen. Gemiddeld moet een hondenbezitter 51,46 euro betalen. Venlo is nog altijd koploper. Daar betaalt een hondenbezitter 96,15 voor zijn huisdier. Dat bedrag is overigens wel gelijk gebleven met vorig jaar.

Twaalf Limburgse gemeenten hebben het tarief van de hondenbelasting wel verhoogd. Alleen in Meerssen en Nederweert hoeven hondenbezitters dit jaar een kleiner bedrag neer te tellen.

Bekijk op de kaart hoeveel jij dit jaar moet betalen voor jouw hond.

Petitie
De hondenbelasting lijkt landelijk voorzichtig op z'n retour te raken. De afgelopen jaren schaften steeds meer Nederlandse gemeenten deze vorm van belasting af. Niels Aussems is een petitie gestart om dit onderwerp ook in de Limburgse politiek aan te kaarten.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen