Overslaan en naar de inhoud gaan

Honden krijgen zegen: 'Hoop dat hij niet meer gebeten wordt'

Geplaatst opzondag 7 oktober 2018 - 14:56

In de Heilig Hartkerk van Overhoven in Sittard-Geleen vond zondag een bijzondere dienst plaats. De kapelaan zegende de huisdieren van zijn parochianen.

Baasjes mochten hun dieren meenemen naar de kerk.

Dierendag
De dienst stond helemaal in het teken van dierendag. "Je kunt alles zegenen", zegt kapelaan Guus van der Wegen. "Veel mensen zegenen hun auto voor ze op vakantie gaan of een woning bij een verhuizing, maar ook dieren dus."

Geloof
De aanwezige baasjes laten hun dieren zegenen omdat ze geloven dat ze daardoor veiliger zijn. "Hij heeft al heel wat meegemaakt", zegt het baasje van de hond Buddy. "Vorig jaar is hij gebeten door een grote hond en was het nog maar de vraag of hij het zou halen. Met de zegening hopen we dat hij nu iets beter beschermd is."

Gezin
"Het is een belevenis voor de hond en voor ons zelf", zegt een andere hondeneigenaar. "We hopen dat hij gezond blijft en lang deel mag uitmaken van ons gezin."

Goudvis
Kunnen alle dieren gezegend worden in Sittard? "Jazeker", zegt de kapelaan. "Het gekste dat ik ooit gezegend heb is een emmer met een goudvis erin. Die emmer was zo groot, daar had een hele school in gekund. Die goudvis had dus ruimte genoeg."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen