Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Honden krijgen zegen: 'Hoop dat hij niet meer gebeten wordt'

Geplaatst opzondag 7 oktober 2018 - 14:56

In de Heilig Hartkerk van Overhoven in Sittard-Geleen vond zondag een bijzondere dienst plaats. De kapelaan zegende de huisdieren van zijn parochianen.

Baasjes mochten hun dieren meenemen naar de kerk.

Dierendag
De dienst stond helemaal in het teken van dierendag. "Je kunt alles zegenen", zegt kapelaan Guus van der Wegen. "Veel mensen zegenen hun auto voor ze op vakantie gaan of een woning bij een verhuizing, maar ook dieren dus."

Geloof
De aanwezige baasjes laten hun dieren zegenen omdat ze geloven dat ze daardoor veiliger zijn. "Hij heeft al heel wat meegemaakt", zegt het baasje van de hond Buddy. "Vorig jaar is hij gebeten door een grote hond en was het nog maar de vraag of hij het zou halen. Met de zegening hopen we dat hij nu iets beter beschermd is."

Gezin
"Het is een belevenis voor de hond en voor ons zelf", zegt een andere hondeneigenaar. "We hopen dat hij gezond blijft en lang deel mag uitmaken van ons gezin."

Goudvis
Kunnen alle dieren gezegend worden in Sittard? "Jazeker", zegt de kapelaan. "Het gekste dat ik ooit gezegend heb is een emmer met een goudvis erin. Die emmer was zo groot, daar had een hele school in gekund. Die goudvis had dus ruimte genoeg."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen