Overslaan en naar de inhoud gaan

Honden, koeien én parkieten gered door brandweer

Geplaatst opdinsdag 5 februari 2019 - 19:35

Het redden van een kat uit de boom, een paard uit de modder of een hond uit een brandend huis: de brandweer gaat regelmatig op pad voor dergelijke zaken. Maandag werd er nog een hond gereanimeerd in Kerkrade.

Dat leek wellicht een unieke situatie, maar de brandweer oefent regelmatig vergelijkbare scenario's.

Plastic paard
Zo heeft de brandweer Zuid-Limburg sinds enkele jaren een levensgroot plastic oefenpaard. Regelmatig wordt er door verschillende brandweerkorpsen mee geoefend, zoals er ook aandacht wordt geschonken aan het redden van kleinere dieren zoals katten en honden.

Koeien en parkietjes
Woordvoerder Leon Eummelen van de brandweer Limburg heeft geen exacte cijfers, maar weet dat het regelmatig voorkomt. "Zeker een paar keer per maand wordt de brandweer opgeroepen om een dier in nood te helpen. Dan gaat het van koeien en paarden tot zelfs parkietjes."

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen