Overslaan en naar de inhoud gaan

Honden en bivakmutsen in Weert: 'Dachten aan een oefening'

Geplaatst opvrijdag 28 september 2018 - 14:36

Getuigen van de aanhouding van de terreurverdachten in Weert, afgelopen donderdag, kunnen nog steeds amper bevatten wat ze hebben gezien. In een mum van tijd stonden er tientallen agenten op de Trancheeweg. "We dachten aan een oefening."

Het hele voorval vond plaats bij een parkeerplaats in de straat. Nietsvermoedende voorbijgangers zagen felle flitsen, hoorden knallen en zagen onder meer een gewonde verdachte in een politiewagen verdwijnen.

Gemaskerde mannen
Een getuige vertelt dat hij gemaskerde mannen achter een witte bus zag staan. "Ze droegen politievesten. Toen kwamen de flitsen en knallen en kwamen er nog meer mannen uit een bus. Het zag zwart van de mensen met bivakmutsen. Er waren 35 tot 40 agenten. Het ging allemaal heel snel."

Op deze beelden van de politie is te zien hoe de terreurverdachten in Weert werden aangehouden

Gewond afgevoerd
Getuigen zagen ook hoe een gewonde verdachte werd geboeid en in een politiewagen werd gezet. "Nee, er was geen ambulance aanwezig. Die is gewoon door de politie afgevoerd. Er is twee of drie keer geschoten en ik heb geen gevechten gezien. Het ging allemaal verschrikkelijk snel. Binnen een kwartier, twintig minuten was alles weer onder controle."

Lees ook: Mannen aangehouden voor plannen terroristische aanslag

Geen wildwest
De voorbijgangers omschrijven de actie als 'gecontroleerd'. "Dit was echt een geplande actie, het ging relatief rustig. Daarom dachten we ook dat het een oefening was. Er was geen wildwest. Later hoorden we dat het veel serieuzer was."

Vakantiepark
De terreurverdachten verbleven niet in een vakantiepark in Weert. Burgemeester Heijmans verklaarde eerder dat de mannen in een park in zijn gemeente woonden, maar trok die bewering vrijdag in na klachten van de manager van een vakantiepark in Weert. Zijn park ligt vlakbij de plaats waar de terreurverdachten werden aangehouden. Volgens de manager waren zijn gasten ongerust door de mededeling van de burgemeester.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen