Overslaan en naar de inhoud gaan

Honda blijft samenwerken met team Verstappen

Geplaatst opdonderdag 7 oktober 2021 - 11:11

Honda blijft ook na het vertrek uit de Formule 1 nauw samenwerken met Red Bull, de renstal van Max Verstappen.

De Japanse fabrikant trekt zich aan het einde van dit seizoen terug uit de koningsklasse. Honda gaat Red Bull wel helpen met de ontwikkeling van de motoren en draagt ook personeelsleden over aan het Oostenrijkse team.

13 overwinningen
Red Bull rijdt sinds 2019 met motoren van Honda. Die combinatie leverde vooralsnog 13 overwinningen op, waarvan er twaalf op naam kwamen van Verstappen. Honda kondigde eind vorig jaar al aan dat het zich na 2021 terugtrekt uit de Formule 1.

Eigen beheer
Eerder werd al bekend dat Red Bull de motoren en technologische kennis overneemt van Honda en ze in eigen beheer gaat doorontwikkelen. De renstal krijgt daarbij hulp van de Japanners. Red Bull heeft in de eigen fabriek in het Engelse Milton Keynes een technische afdeling geopend waar de motoren worden geproduceerd en onderhouden. Het levert de krachtbronnen ook aan 'zusterteam' AlphaTauri.

Lees ook: Motorleverancier Honda stapt eind 2021 uit Formule 1

Opleidingsprogramma's
Red Bull en Honda blijven eveneens samenwerken met hun opleidingsprogramma's voor jonge coureurs. Zo rijdt de Japanner Yuki Tsunoda al in de Formule 1 bij AlphaTauri. Tsunoda (21) komt uit de opleiding van Honda en wordt sinds 2019 gesteund door Red Bull.

Grote Prijs van Turkije
Verstappen en zijn Mexicaanse teamgenoot Sergio PĂ©rez rijden komend weekeinde bij de Grote Prijs van Turkije in witte bolides met rode accenten, de kleuren van de Japanse vlag. Red Bull wil hiermee Honda bedanken voor de samenwerking.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen