Overslaan en naar de inhoud gaan

Honda belooft ook in laatste Red Bull-jaar betere motor

Geplaatst opmaandag 18 januari 2021 - 15:22

Max Verstappen kan dit jaar rekenen op een Honda-motor waarmee hij mee kan doen om de wereldtitel. Althans, dat zegt de Japanse motorleverancier.

Na het aankomende seizoen eindigt de samenwerking tussen het Red Bull-team en Honda, maar dat betekent niet dat de Japanners van plan zijn alvast gas terug te nemen

Ambitie blijft overeind
"Aan het einde van dit jaar komt er een einde aan onze samenwerking met Red Bull en AlphaTauri en trekken wij ons terug uit de Formule 1, maar onze ambitie blijft overeind; we willen de wereldtitel veroveren", zegt Honda's technisch directeur Toyoharu Tanabe. "We hebben een relatief korte pauze dit jaar, maar werken hard aan een motor die nog beter zal presteren."

Betrouwbaarheid
Het afgelopen seizoen, waarin Verstappen op gepaste afstand van het Mercedes-duo Lewis Hamilton en Valtteri Bottas 'best of the rest' bleek, was voor Honda een waardevol jaar. Vooral omdat, volgens Tanabe, de motoren betrouwbaar waren. "We hadden al veel geleerd uit de voorgaande seizoenen en het was zeker positief dat we vorig jaar precies de drie motoren hebben gebruikt die per coureur zijn toegestaan, waardoor we dus gridstraffen hebben ontlopen."

Toch bleef Verstappen in 2020 niet van motorproblemen verschoond. Kuren aan de krachtbron zorgden ervoor dat hij bij de GP's van Oostenrijk en Italië de finishstreep niet haalde. Bij de GP van Toscane was zijn uitvalbeurt te wijten aan een aanrijding, maar kampte Verstappen óók met motorproblemen die ervoor gezorgd zouden hebben dat hij voortijdig zou uitvallen.

Achter Mercedes
Willen Verstappen en Honda dit jaar kans maken op de wereldtitel, dan zal het verschil tussen Mercedes en Red Bull verder verkleind moeten worden. "We zijn nu de krachtbron voor 2021 aan het ontwikkelen, zowel voor een betere prestatie als betrouwbaarheid", aldus Tanabe. "Natuurlijk zitten de andere teams niet stil en we weten ook dat onze positie nog altijd achter die van Mercedes is, maar we willen heel graag meer races winnen en wel degelijk meedoen voor het kampioenschap", zegt de Honda-baas.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen