Overslaan en naar de inhoud gaan

Honda belooft ook in laatste Red Bull-jaar betere motor

Geplaatst opmaandag 18 januari 2021 - 15:22

Max Verstappen kan dit jaar rekenen op een Honda-motor waarmee hij mee kan doen om de wereldtitel. Althans, dat zegt de Japanse motorleverancier.

Na het aankomende seizoen eindigt de samenwerking tussen het Red Bull-team en Honda, maar dat betekent niet dat de Japanners van plan zijn alvast gas terug te nemen

Ambitie blijft overeind
"Aan het einde van dit jaar komt er een einde aan onze samenwerking met Red Bull en AlphaTauri en trekken wij ons terug uit de Formule 1, maar onze ambitie blijft overeind; we willen de wereldtitel veroveren", zegt Honda's technisch directeur Toyoharu Tanabe. "We hebben een relatief korte pauze dit jaar, maar werken hard aan een motor die nog beter zal presteren."

Betrouwbaarheid
Het afgelopen seizoen, waarin Verstappen op gepaste afstand van het Mercedes-duo Lewis Hamilton en Valtteri Bottas 'best of the rest' bleek, was voor Honda een waardevol jaar. Vooral omdat, volgens Tanabe, de motoren betrouwbaar waren. "We hadden al veel geleerd uit de voorgaande seizoenen en het was zeker positief dat we vorig jaar precies de drie motoren hebben gebruikt die per coureur zijn toegestaan, waardoor we dus gridstraffen hebben ontlopen."

Toch bleef Verstappen in 2020 niet van motorproblemen verschoond. Kuren aan de krachtbron zorgden ervoor dat hij bij de GP's van Oostenrijk en Italië de finishstreep niet haalde. Bij de GP van Toscane was zijn uitvalbeurt te wijten aan een aanrijding, maar kampte Verstappen óók met motorproblemen die ervoor gezorgd zouden hebben dat hij voortijdig zou uitvallen.

Achter Mercedes
Willen Verstappen en Honda dit jaar kans maken op de wereldtitel, dan zal het verschil tussen Mercedes en Red Bull verder verkleind moeten worden. "We zijn nu de krachtbron voor 2021 aan het ontwikkelen, zowel voor een betere prestatie als betrouwbaarheid", aldus Tanabe. "Natuurlijk zitten de andere teams niet stil en we weten ook dat onze positie nog altijd achter die van Mercedes is, maar we willen heel graag meer races winnen en wel degelijk meedoen voor het kampioenschap", zegt de Honda-baas.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen