Overslaan en naar de inhoud gaan

Hond vindt 'interessante zaken' in zoekactie Andy de Heus

Geplaatst opwoensdag 17 februari 2016 - 18:10

Tijdens de zoektocht naar sporen van Andy de Heus bij een visvijver in Stevensweert zijn woensdagmiddag 'enkele interessante zaken' gevonden.

Dat maakte de politie woensdagavond bekend. Over de vondst doet de politie geen verdere mededeling, alleen dat die nader onderzocht moeten worden.

Kort na de vondst landde een politiehelikopter in het gebied waar de zoektocht wordt gehouden.

Politiehonden
De sporen werden gevonden door politiehonden die de omgeving van de vijsvijver bij de buurtschap Brandt afsnuffelden. Nadat de vondst werd ontdekt werd de verdere zoekactie stilgelegd. Donderdag gaan agenten samen met experts van het Nederlands Forensisch Instituut opnieuw de omgeving doorzoeken. Daarvoor blijft de ruime omgeving afgezet. Ook worden er hekken en rijplaten aangevoerd.

Visvijver
De zoekactie begon dinsdagmorgen. Een politieboot met sonar en speurhonden werden na nieuwe aanwijzingen naar de locatie ten noorden van Stevensweert ingezet.

Lees ook: Nieuwe zoekactie naar Andy de Heus in Stevensweert

Vermissing
De toen 30-jarige marktkoopman Andy de Heus verdween in december 2012. Een dag daarna werd zijn auto uitgebrand teruggevonden in Belgisch-Limburg, maar verder ontbrak ieder spoor.

Bungalowpark
Eind vorig jaar kwam de vermissing opnieuw in het nieuws, toen de politie een grote zoekactie begon in een bungalowpark in Stevensweert. Dat leverde niks op, wel werden kort daarna twee vrouwen aangehouden die iets met de vermissing te maken zouden hebben. Allebei de vrouwen zijn inmiddels weer op vrije voeten, wel zijn ze nog alle twee verdacht.

Lees hier meer berichten over Andy de Heus

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en lees vier weken lang gratis de digitale krant

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vermissing Andy de Heus aanleiding onderzoek Stevensweert
Zoekactie Andy de Heus (18 februari 2016)
Lichaam Andy de Heus officieel geïdentificeerd
Nieuwe zoekactie naar Andy de Heus in Stevensweert
Vrouw vrijgelaten in zaak Andy de Heus
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen