Overslaan en naar de inhoud gaan

Hond vindt illegale Chinezen in restaurant Maastricht

Geplaatst opvrijdag 16 oktober 2015 - 14:01

Een speurhond van de marechaussee heeft donderdagavond twee illegale werknemers van een Chinees restaurant in Maastricht opgespoord.

De twee zaten verstopt in een geheime bergruimte in een koelcel.

Overtreding
Het restaurant werd al langer door de Inspectie SZW verdacht van overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen. Mensen van buiten de EU moeten een tewerkstellingsvergunning hebben om hier te werken. Bij een eerdere actie vorig jaar zag de Inspectie bij het restaurant twee mensen hard weglopen bij een controle.

Politiehond
Tijdens de actie van donderdag werden in eerste instantie ook geen medewerkers gevonden die illegaal werkten. De inzet van een getrainde hond bracht hier verandering in. Het dier sloeg aan bij de koelcel waar de medewerkers in verstopt zaten.

De restauranteigenaar kan volgens de inspectie een boete krijgen van 16.000 euro.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Man overvalt restaurant in Maastricht
A2 bij Sint Joost volledig dicht vanwege politieactie
Politie treft kilo's hennep aan bij grote verkeerscontrole
Kosovaren met valse papieren komen niet verder dan Stein
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen