Overslaan en naar de inhoud gaan

Hond vastgeketend aan boom in Helden

Geplaatst opmaandag 6 augustus 2018 - 11:37

Bij Dierenopvang Op de Smakterheide is zondagavond een hond binnengebracht die vastgebonden was achtergelaten in Helden.

Het dier was met een ketting aan een boom gebonden.

Temperatuur
Hoewel ze bij de dierenopvang in Venray het nodige gewend zijn, was de verontwaardiging over het voorval zeer groot. "Dit is de reinste dierenmishandeling, een hond met deze temperaturen aan een boom vastbinden zonder water", zo laat beheerster Trudy Goumans aan L1 weten. Hoelang de hond was vastgebonden is niet duidelijk. Er was in ieder geval geen sprake van uitdroging.

Stafford
Toch is de dierenopvang er alles aan gelegen om de eigenaar te achterhalen. Daarom is de zaak volgens eigen zeggen overgedragen aan de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming. De hond, een staffordshire-terriër van circa een jaar oud, is wel gechipt, maar niet geregistreerd.

Boete
Toch is het volgens
Goumans mogelijk om te achterhalen wie de hond gechipt heeft. Ook worden foto's van de hond gepubliceerd in de hoop dat mensen weten van wie het dier is. Mocht de eigenaar achterhaald worden, dan kan hij in ieder geval rekenen op een boete.

Slecht imago
Op de vraag waarom de hond is gedumpt kan Goumans geen antwoord geven. "Het kan best zijn dat de eigenaar af wilde van de hond, maar heel veel mensen willen dit soort rassen niet meer hebben, omdat pitbull-achtigen een slecht imago hebben. Deze hond is tot nu toe in ieder geval rustig en enthousiast en niet agressief."

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen