Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hond Nero weer thuis na beslaglegging incassobureau

Geplaatst opwoensdag 24 oktober 2018 - 21:23

Duitse dog Nero is terug bij zijn baasje Harry van der Schoot uit Bergen. Maar het verhaal van de hond die door een deurwaarder in beslag werd genomen krijgt nog een staartje.

De anonieme weldoenster die de schuld bij de deurwaarder heeft betaald, verwacht namelijk wel dat Van der Schoot dat bedrag van 2500 euro aan haar terugbetaalt. Daarvoor gaan de donateur en Van der Schoot een regeling treffen.

Onbegrip
Nero werd drie weken geleden door een incassobureau meegenomen vanwege een huurachterstand. Dat leidde bij Harry niet alleen tot verdriet en woede, maar ook veel onbegrip. Want ook al stond de deurwaarder in zijn recht, een Duitse dog als Nero heeft gemiddeld zo'n acht jaar te leven. Met zijn leeftijd van zes jaar is de waarde van Nero dan ook vooral emotioneel.

Lees ook: Harry mag in beslag genomen hond weer ophalen na gulle gift

Ophef
De inbeslagname leidde tot veel ophef. Het incassobureau kreeg veel boze telefoontjes en mailtjes van mensen die niet konden begrijpen hoe het bedrijf een huisdier in beslag kon nemen. Ook meldde zich de vrouw die de schuld van Van der Schoot wilde vereffenen, zodat Nero weer terug naar huis kon.

Via het incassobureau is de Bergenaar in contact gekomen met de gulle geefster. Zij gaan nu samen kijken hoe ze de zaak financieel verder kunnen afhandelen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. En je bent van harte welkom om bij de uitzendingen aanwezig te zijn.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen