Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hond moederziel alleen achtergelaten in camper

Geplaatst opdonderdag 24 mei 2018 - 22:27

De politie moest donderdagmiddag in Weert in actie komen voor een hond die moederziel alleen was achtergelaten in een camper.

Voorbijgangers zagen het dier in de geparkeerde camper op de Wilhelminasingel zitten, schrijft WeertdeGekste.

Parkeerboete
Aan het parkeerkaartje te zien, lijkt het erop dat de bestuurder al even weg was. Dat was namelijk geldig tot woensdag 15:00 uur, weet de lokale nieuwssite. Om die reden werd donderdag door Stadstoezicht al een parkeerboete onder de ruitenwisser gelegd.

Breekijzer
De politie besloot de hond te gaan redden, omdat er dus het vermoeden bestond dat de hond al zeker een dag alleen in het voertuig zat. Ook vanwege de warme dag grepen agenten in. De eigenaar was niet te bereiken en daarom moest er een breekijzer aan te pas komen, om in de Duitse camper te kunnen komen.

Proces-verbaal
De hond was duidelijk blij dat ze na de bevrijding uit de camper haar behoefte buiten kwijt kon. De viervoeter is door de politie overgedragen aan de Dierenambulance Midden-Limburg. De eigenaar van de hond krijgt een proces-verbaal en mag opdraaien voor de kosten van de reddingsactie van zijn eenzame hond.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen