Overslaan en naar de inhoud gaan

'Holtumse oud-prins die huis in brand zette was depressief'

Geplaatst opdinsdag 23 juli 2019 - 17:22

De 30-jarige Mike S. uit Holtum moet veertien maanden de cel in voor brandstichting in eigen huis, waarvan de helft voorwaardelijk, als het aan het Openbaar Ministerie ligt.

Mike S. was tijdens die brandstichting carnavalsprins van CV De Katers. De officier van justitie concludeerde dat het ging om een wanhoopsdaad, meldt De Limburger, waarbij er geen gevaar was voor anderen.

Depressief en suïcidaal
Volgens de krant was Mike S. ten tijde van de brandstichting depressief. Advocate Judit Selbach zei dinsdag in de rechtbank in Maastricht dat het prinsschap de druppel was. "Ik wilde er een einde aan maken", vertelde de emotionele oud-prins in de rechtbank. "Ik wilde mijn polsen doorsnijden, maar durfde uiteindelijk niet." In een 'vlaag van waanzin' zette hij uiteindelijk eigen huis en haard in de fik.

Lees ook: Holtum viert dit jaar carnaval zonder prinsenpaar na brand

Geen pyromaan
De behandelende psycholoog van Mike S. zegt dat de oud-prins handelde onder invloed van een depressie. Hij is geen pyromaan en leidt niet aan een psychische stoornis, meldt de Limburger. De behandelingen in het Penitentiair Psychiatrisch Centrum in Scheveningen hebben de man uit Holtum geholpen, verzekerde de psycholoog.

Als de rechter de eis volgt, komt S. vrij snel na de uitspraak op 6 augustus vrij, omdat hij al zo'n half jaar vast zit.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen