Overslaan en naar de inhoud gaan

'Holtumse oud-prins die huis in brand zette was depressief'

Geplaatst opdinsdag 23 juli 2019 - 17:22

De 30-jarige Mike S. uit Holtum moet veertien maanden de cel in voor brandstichting in eigen huis, waarvan de helft voorwaardelijk, als het aan het Openbaar Ministerie ligt.

Mike S. was tijdens die brandstichting carnavalsprins van CV De Katers. De officier van justitie concludeerde dat het ging om een wanhoopsdaad, meldt De Limburger, waarbij er geen gevaar was voor anderen.

Depressief en suïcidaal
Volgens de krant was Mike S. ten tijde van de brandstichting depressief. Advocate Judit Selbach zei dinsdag in de rechtbank in Maastricht dat het prinsschap de druppel was. "Ik wilde er een einde aan maken", vertelde de emotionele oud-prins in de rechtbank. "Ik wilde mijn polsen doorsnijden, maar durfde uiteindelijk niet." In een 'vlaag van waanzin' zette hij uiteindelijk eigen huis en haard in de fik.

Lees ook: Holtum viert dit jaar carnaval zonder prinsenpaar na brand

Geen pyromaan
De behandelende psycholoog van Mike S. zegt dat de oud-prins handelde onder invloed van een depressie. Hij is geen pyromaan en leidt niet aan een psychische stoornis, meldt de Limburger. De behandelingen in het Penitentiair Psychiatrisch Centrum in Scheveningen hebben de man uit Holtum geholpen, verzekerde de psycholoog.

Als de rechter de eis volgt, komt S. vrij snel na de uitspraak op 6 augustus vrij, omdat hij al zo'n half jaar vast zit.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen