Overslaan en naar de inhoud gaan

'Holtumse oud-prins die huis in brand zette was depressief'

Geplaatst opdinsdag 23 juli 2019 - 17:22

De 30-jarige Mike S. uit Holtum moet veertien maanden de cel in voor brandstichting in eigen huis, waarvan de helft voorwaardelijk, als het aan het Openbaar Ministerie ligt.

Mike S. was tijdens die brandstichting carnavalsprins van CV De Katers. De officier van justitie concludeerde dat het ging om een wanhoopsdaad, meldt De Limburger, waarbij er geen gevaar was voor anderen.

Depressief en suïcidaal
Volgens de krant was Mike S. ten tijde van de brandstichting depressief. Advocate Judit Selbach zei dinsdag in de rechtbank in Maastricht dat het prinsschap de druppel was. "Ik wilde er een einde aan maken", vertelde de emotionele oud-prins in de rechtbank. "Ik wilde mijn polsen doorsnijden, maar durfde uiteindelijk niet." In een 'vlaag van waanzin' zette hij uiteindelijk eigen huis en haard in de fik.

Lees ook: Holtum viert dit jaar carnaval zonder prinsenpaar na brand

Geen pyromaan
De behandelende psycholoog van Mike S. zegt dat de oud-prins handelde onder invloed van een depressie. Hij is geen pyromaan en leidt niet aan een psychische stoornis, meldt de Limburger. De behandelingen in het Penitentiair Psychiatrisch Centrum in Scheveningen hebben de man uit Holtum geholpen, verzekerde de psycholoog.

Als de rechter de eis volgt, komt S. vrij snel na de uitspraak op 6 augustus vrij, omdat hij al zo'n half jaar vast zit.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen