Overslaan en naar de inhoud gaan

'Holtumse oud-prins die huis in brand zette was depressief'

Geplaatst opdinsdag 23 juli 2019 - 17:22

De 30-jarige Mike S. uit Holtum moet veertien maanden de cel in voor brandstichting in eigen huis, waarvan de helft voorwaardelijk, als het aan het Openbaar Ministerie ligt.

Mike S. was tijdens die brandstichting carnavalsprins van CV De Katers. De officier van justitie concludeerde dat het ging om een wanhoopsdaad, meldt De Limburger, waarbij er geen gevaar was voor anderen.

Depressief en suïcidaal
Volgens de krant was Mike S. ten tijde van de brandstichting depressief. Advocate Judit Selbach zei dinsdag in de rechtbank in Maastricht dat het prinsschap de druppel was. "Ik wilde er een einde aan maken", vertelde de emotionele oud-prins in de rechtbank. "Ik wilde mijn polsen doorsnijden, maar durfde uiteindelijk niet." In een 'vlaag van waanzin' zette hij uiteindelijk eigen huis en haard in de fik.

Lees ook: Holtum viert dit jaar carnaval zonder prinsenpaar na brand

Geen pyromaan
De behandelende psycholoog van Mike S. zegt dat de oud-prins handelde onder invloed van een depressie. Hij is geen pyromaan en leidt niet aan een psychische stoornis, meldt de Limburger. De behandelingen in het Penitentiair Psychiatrisch Centrum in Scheveningen hebben de man uit Holtum geholpen, verzekerde de psycholoog.

Als de rechter de eis volgt, komt S. vrij snel na de uitspraak op 6 augustus vrij, omdat hij al zo'n half jaar vast zit.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen