Overslaan en naar de inhoud gaan

Holtumse brandstichtende carnavalsprins hoort straf

Geplaatst opdinsdag 6 augustus 2019 - 6:04

Gewezen carnavalsprins Mike S. uit Holtum hoort dinsdag welke straf hij krijgt voor de brandstichting in zijn eigen huis, in januari.

Justitie eiste toen 14 maanden cel waarvan de helft voorwaardelijk. S. was prins van De Katers Holtum toen hij in een vlaag van verstandsverbijstering zijn eigen huis in de nacht van 12 op 13 januari in brand stak.

Depressie
Bij de zitting twee weken geleden werd duidelijk dat S. dat deed vanwege een depressie. Hij was al vier jaar druk bezig met het verbouwen van zijn eigen huis, zat bij de vrijwillige brandweer en wilde ook de perfecte carnavalsprins zijn in zijn dorp. Tot er iets in hem knapte. Bij de behandeling zei S. dat hij eigenlijk zelfmoord wilde plegen maar dat hij dat niet durfde. In plaats daarvan stak hij zijn eigen huis in brand. Ook stuurde hij zijn vriendin nog een berichtje: ‘Aswoensdag valt vroeg dit jaar’

Lees ook: 'Holtumse oud-prins die huis in brand zette was depressief'

Behandeld
Dezelfde nacht werd S. al aangehouden. Sindsdien zit hij vast. Een deel van die tijd zat hij in het Penitentair Psychiatrisch Centrum in Scheveningen, waar hij ook is behandeld.

Effectief
Mocht de rechter meegaan in de eis van justitie, dan komt S. binnenkort al vrij. Van de effectieve zeven maanden cel heeft hij al meer dan een half jaar uitgezeten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen