Overslaan en naar de inhoud gaan

Holtum heeft na bewogen jaar nieuw prinsenpaar

Geplaatst opmaandag 2 december 2019 - 12:31

Carnavalsvereniging De Katers uit Holtum viert na een bewogen jaar dit seizoen weer carnaval met een prinsenpaar.

Zaterdag werd prins Twan I uitgeroepen tot nieuwe heerser van het Katerrrijk. Aan zijn zijde staat prinses Manuela.

Lees ook: Holtum viert dit jaar carnaval zonder prinsenpaar na brand

Persoonlijk drama
Het prinsenpaar volgt prins Mike en prinses Linda op. Zij werden in januari dit jaar uit hun prinsenambt ontheven, nadat prins carnaval zijn eigen huis in brand zette. Holtum vierde het jubileumjaar (6x11 jaar) dan ook zonder heersend prinsenpaar. "Een persoonlijk drama", noemde voorzitter John Janssen van CV de Katers het. Alle carnavalsactiviteiten kwamen voor de rekening van de jeugdprinses.

Lees ook: Celstraf van 14 maanden voor brandstichtende prins

'Aswoensdag valt vroeg'
Mike en Linda klusten jaren aan hun huis en trokken er in december vorig jaar in. In januari barstte de bom toen Mike in een vlaag van verstandsverbijstering zijn eigen huis in de nacht van 12 op 13 januari aanstak. Hij stuurde zijn vriendin een bericht: 'aswoensdag valt vroeg dit jaar'. Tijdens de rechtszittingen bleek dat Mike leed aan een depressie en dat hij eigenlijk zelfmoord had willen plegen. Hij kreeg veertien maanden cel opgelegd, waarvan zeven voorwaardelijk.

Brand prinsenwoning Holtum 13 jan 2019
Het uitgebrande huis van het voormalig prinsenpaar
Foto: Hans Kolthoff/1Limburg WhatsApp
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen