Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hollywoodkraker blijft uit voor oldtimereigenaar

Geplaatst opwoensdag 22 augustus 2018 - 21:45

Twee dagen lang stond Benno Kroese vol verwachting met zijn speciale oldtimer op de set van een Hollywoodfilm. Zijn oldtimer was geselecteerd, maar mocht uiteindelijk niet meedoen in de film.

"Dat voelde een beetje als een kater, want ik was geselecteerd en moest me die twee dagen om 12:00 uur melden en ik was tot 23:00 uur op de set", reageert de oldtimereigenaar uit Asselt ietwat teleurgesteld.

Zonder reden
Maandag en dinsdag was Kroese in Schiedam en Dordrecht voor de opnames van de film Lyrebird, die over de Nederlandse meestervervalser Han van Meegeren gaat. De Austin Seven Pearl van Kroese, waarvan er slechts drie in Nederland zijn, zou een van de 'figuranten' zijn. Uiteindelijk passeerde de Amerikaanse regisseur de oldtimer zonder enige reden.

Oorlogskleding
"Die twee dagen stond ik met mijn oldtimer de hele dag stand-by. Assistentes dirigeerden mij naar plekken." Kroese liep zelf twee dagen lang met oorlogskleding rond. Desondanks was het allemaal voor niets. "De regisseur boetseert de film. Het is niet zomaar iets. Het gaat om een miljoenenfilm", vertelt hij over zijn ervaring.

Kaas
Hij merkt ook dat ze streng zijn bij de opnames. "Ik heb voor de grap een kaas op de koffer achterop de oldtimer. Maar die moest er meteen al af, want de film speelt zich in de hongerwinter af. Ook de etalagepop die ik achterin de auto heb zitten, moest weg."

Ondanks de teleurstelling, vond Kroese het interessant om twee dagen de opnames op de set te hebben gezien. "En het is dat ik een vergoeding kreeg, anders had ik het niet nog eens gedaan."

Lees ook: Limburger figureert met bijzondere oldtimers in oorlogsfilm

Schitteren
Zijn oldtimers, de Austin en een Fiat Topolino zijn overigens gewild, want twee keer eerder schitterden die wél in een film. "Het is de eerste keer dat die niet is ingezet", verduidelijkt de autoliefhebber. Vorig jaar stond zijn Austin Seven Pearl nog op de set van de oorlogsfilm Bank van verzet (2018). Eerder was één van zijn zeldzame oldtimers in een de film De Helleveeg te zien.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen