Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hollywoodkraker blijft uit voor oldtimereigenaar

Geplaatst opwoensdag 22 augustus 2018 - 21:45

Twee dagen lang stond Benno Kroese vol verwachting met zijn speciale oldtimer op de set van een Hollywoodfilm. Zijn oldtimer was geselecteerd, maar mocht uiteindelijk niet meedoen in de film.

"Dat voelde een beetje als een kater, want ik was geselecteerd en moest me die twee dagen om 12:00 uur melden en ik was tot 23:00 uur op de set", reageert de oldtimereigenaar uit Asselt ietwat teleurgesteld.

Zonder reden
Maandag en dinsdag was Kroese in Schiedam en Dordrecht voor de opnames van de film Lyrebird, die over de Nederlandse meestervervalser Han van Meegeren gaat. De Austin Seven Pearl van Kroese, waarvan er slechts drie in Nederland zijn, zou een van de 'figuranten' zijn. Uiteindelijk passeerde de Amerikaanse regisseur de oldtimer zonder enige reden.

Oorlogskleding
"Die twee dagen stond ik met mijn oldtimer de hele dag stand-by. Assistentes dirigeerden mij naar plekken." Kroese liep zelf twee dagen lang met oorlogskleding rond. Desondanks was het allemaal voor niets. "De regisseur boetseert de film. Het is niet zomaar iets. Het gaat om een miljoenenfilm", vertelt hij over zijn ervaring.

Kaas
Hij merkt ook dat ze streng zijn bij de opnames. "Ik heb voor de grap een kaas op de koffer achterop de oldtimer. Maar die moest er meteen al af, want de film speelt zich in de hongerwinter af. Ook de etalagepop die ik achterin de auto heb zitten, moest weg."

Ondanks de teleurstelling, vond Kroese het interessant om twee dagen de opnames op de set te hebben gezien. "En het is dat ik een vergoeding kreeg, anders had ik het niet nog eens gedaan."

Lees ook: Limburger figureert met bijzondere oldtimers in oorlogsfilm

Schitteren
Zijn oldtimers, de Austin en een Fiat Topolino zijn overigens gewild, want twee keer eerder schitterden die wél in een film. "Het is de eerste keer dat die niet is ingezet", verduidelijkt de autoliefhebber. Vorig jaar stond zijn Austin Seven Pearl nog op de set van de oorlogsfilm Bank van verzet (2018). Eerder was één van zijn zeldzame oldtimers in een de film De Helleveeg te zien.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1

Meest gelezen