Overslaan en naar de inhoud gaan

Hollywood maakt film over Limburgse Iceman

Geplaatst opzaterdag 27 juni 2020 - 10:35

Er komt een Amerikaanse film over koude-goeroe Wim Hof, beter bekend als The Iceman. De geboren Sittardenaar heeft verschillende wereldrecords op zijn naam staan.

Zo zat hij ooit bijna twee uur in een container die gevuld was met ijsblokjes.

Steracteur
De hoofdrol in de film wordt gespeeld door Joseph Fiennes, zo meldt The Hollywood Reporter. De acteur had eerder rollen in de film Shakespeare in Love en de serie The Handmaid's Tale. Volgens de website heeft Fiennes zin in de nieuwe rol. "Het is een voorrecht om de ongelooflijke boodschap van Wim Hof over te mogen dragen en meer mensen bewust te maken van de buitengewone reis van 'The Iceman'."

Koud
De film gaat over Hof zelf, maar ook over de methode die hij ontwikkelde om mensen beter te leren omgaan met kou. Wim Hof kreeg internationaal bekendheid omdat hij in staat is lange tijd in een bak met ijsklontjes te zitten. Hij hield het ooit 1 uur en 53 minuten vol zonder dat zijn lichaamstemperatuur daalde. Wetenschappers wereldwijd spraken hun ongeloof uit, maar volgens Hof is het niet zo bijzonder. "Een kwestie van leren je ademhaling, hartslag en bloedsomloop onder controle te houden", zei hij na de stunt. Hof liep ook ooit een halve marathon op zijn blote voeten in de sneeuw.

Wanneer de film verschijnt is nog niet bekend. Ook de naam van de film is nog geheim. De werktitel is voorlopig The Ice Man.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen