Overslaan en naar de inhoud gaan

Holi Fusion wijzigt naam na Hindoestaans protest

Geplaatst opzaterdag 12 augustus 2017 - 17:58

Het Holi Fusion Festival, dat jaarlijks in Maastricht plaatsvindt, verandert de naam. Het housefeest gaat Color Madness heten.

Dat zegt Corado Heldoorn van de organisatie.

Hindoestaans protest
Vorig jaar protesteerde de actiegroep Holi is geen Houseparty tegen de wat zij 'culturele kaping' noemden van het Hindoestaanse Holi-feest door de festivalorganisatie. Zij wilden dat het Holi Fusion Festival een andere naam zou krijgen.

Lees ook: Hindoestaans protest tegen Holi-housefeest Maastricht

Solidair
"We vinden het natuurlijk fijn dat we solidair kunnen zijn met iedereen", zegt Heldoorn. "Maar Color Madness past ook gewoon beter bij de ideeën die we hebben. In de toekomst willen we ook met lichteffecten en andere vormen van kleur werken." De organisator legt uit dat de eerstvolgende editie nog Holi Fusion Color Madness heet. Daarna wordt de naam definitief gewijzigd. "De Hindoestaanse jongeren komen zelf ook."

De Griend
Het festival vindt op 9 september plaats op De Griend in Maastricht. Onder andere Billy the Kit en La Fuente zullen daar hun draaikunsten tonen.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Hindoestaans protest tegen Holi-housefeest Maastricht
Essential verruilt Heerlen voor grindgat Oost-Maarland
Pinkpop wil komend jaar apart podium voor dance
Steve Aoki naar Neverland-festival in Landgraaf
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen