Overslaan en naar de inhoud gaan

Hogere straf voor broers schietpartij begraafplaats Roermond

Geplaatst opwoensdag 19 juni 2019 - 15:59

Twee broers die op begraafplaats Kitskensberg in Roermond twee mannen hebben neergeschoten moeten 14 jaar de cel in.

Dat heeft de rechter woensdagmiddag bepaald.

Te weinig
De straf is hoger dan de eis van het Openbaar Ministerie. Het OM had 12 jaar voor de schutter en 10 jaar voor de andere broer geëist, maar dat vond de rechtbank te weinig voor een dubbele poging tot moord.

Drie broers
Bij het incident op 29 april 2018 waren drie broers betrokken. Het zou gaan om ruzie tussen een van de broers en een van de slachtoffers. De mannen spraken af bij de begraafplaats aan het Kitskensdal. Daar ging het mis toen een broer na aankomst schoot op de twee mannen. Die raakten daarbij ernstig gewond.

Lees ook: Twee gewonden na schietpartij bij begraafplaats Roermond

De jongste broer heeft zes jaar cel gekregen voor het medeplegen van poging tot doodslag op de slachtoffers. Hij bestuurde de auto waarin de andere broers ook zaten.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen