Overslaan en naar de inhoud gaan

Hogere schoorsteen mogelijke oplossing stank De Heus

Geplaatst opdonderdag 19 januari 2017 - 20:30

Een hogere schoorsteen zou een oplossing kunnen zijn voor de stankoverlast van veevoederbedrijf De Heus in Maasbracht. Onderzoek moet dat uitwijzen.

Directeur Gert-Jan Schipper van De Heus zei dat in een statencommissie.

Maatregelen
Hij bevestigde de woorden van D66-gedeputeerde Hans Teunissen van een maand geleden dat het bedrijf bereid is extra maatregelen te treffen en investeringen te doen om de stankoverlast voor de omgeving fors te verminderen. Met name in de zomermaanden hebben omwonenden te maken met enorme stankoverlast. Ze moeten dan bijvoorbeeld vaak ramen en deuren sluiten en kunnen niet in de tuin zitten.

Lees ook: Maatregelen tegen ondraaglijke kotslucht in Maasbracht

Goede buur
Directeur Schipper noemde het 'terecht' dat de omgeving geuroverlast ervaart. "Wij zijn zelf dan ook niet tevreden met de huidige situatie. Terwijl we graag een goede buur willen zijn en zo ook bekend willen staan in de buurt", zo zei hij.

Luchtzuivering
De directeur wees erop dat het bedrijf al een half miljoen heeft geïnvesteerd in een nieuwe luchtzuiveringsinstallatie. Maar waarom dat in Maasbracht te weinig effect heeft gehad en bij andere vestigingen van het bedrijf wel, wist hij ook niet. Daarom ook de bereidheid om meer te doen. "We moeten er met elkaar uit kunnen komen", stelde directeur Schipper.

Vergunning
Hij voelde wel niks voor uitstel van de lopende procedure voor een nieuwe vergunning.
Ook bestreed hij dat er veel meer wordt geproduceerd dan eerst. "Dat is beslist niet het geval. Er is geen sprake van een uitbreiding van de capaciteit."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

CDA tegen nieuwe vergunning stinkfabriek Maasbracht
Nieuwe statenvragen over stinkfabriek Maasbracht
Maasgouw neemt maatregelen tegen stankoverlast
Opnieuw veel klachten stank veevoerbedrijf Maasbracht
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen