Overslaan en naar de inhoud gaan

'Hoger beroep zaak-Yoeran Meertens opmerkelijke stap'

Geplaatst opdonderdag 5 maart 2015 - 17:03

Het hoger beroep in de zaak-Yoeran Meertens is 'opmerkelijk', zegt Nino Pennino, de advocaat van Yoeran.

Donderdag werd duidelijk dat de vier jongeren in hoger beroep gaan. De vier zijn veroordeeld voor de mishandeling van de 20-jarige Meertens vorig jaar mei in Gulpen.

Onder betaling uitkomen
"De groep geeft nu het signaal af dat ze onder de betaling uit proberen te komen. Nu moeten we het hele verhaal weer gaan overdoen in Den Bosch. Wat willen ze dan? Dat Yoeran zelf zijn schade gaat dragen?" zegt Pennino. Voor de ouders van de 20-jarige Meertens uit Mechelen is het de volgende klap. "Zij voelen dat signaal ook."

34.000 euro schadevergoeding
De vier jongeren uit Voerendaal en Wijlre kregen van de rechtbank Maastricht taakstraffen opgelegd. De werkstraffen variƫren van 40 tot 80 uur. Ook moeten de verdachten bijna 34.000 euro schadevergoeding betalen. De hoofdverdachte uit Wijlre kreeg behalve een taakstraf ook drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie en begeleiding van de jeugdreclassering opgelegd. Volgens Pennino kan de hoogte van de straffen niet de reden zijn voor het hoger beroep. "Die is zeer mild."

Medische toestand
De medische toestand van de 20-jarige Yoeran Meertens is nog steeds ongewis. "Hij is nog steeds aan het revalideren. Zijn motoriek is verbeterd, maar zijn spraak is nog steeds niet helemaal terug. Het is de vraag of Yoeran nog ooit zelfstandig kan gaan wonen."

Samen verantwoordelijk
Pennino wuift de kritiek weg dat niet iedereen hetzelfde aandeel heeft gehad in de mishandeling: "Het is zuur voor degene met het minste aandeel in de mishandeling. Maar je bent deel van de groep en je bent samen verantwoordelijk."

Schadevergoeding
De advocaat van Yoeran Meertens verwacht niet dat er voor de zomer meer duidelijkheid komt. Zodra de uiteindelijke medische conditie van Yoeran duidelijk is, zal er nog een civiele rechtszaak volgen. Daar wordt de uiteindelijke schadevergoeding bepaald.

Lees ook: Mishandelaars Yoeran Meertens gaan in hoger beroep.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Verdachten zaak Yoeran Meertens trekken hoger beroep in'
'Yoeran Meertens raakte in coma door val op vensterbank'
Drie getuigen gehoord in hoger beroep Yoeran Meertens
Zinloos geweld-tegel Yoeran Meertens beklad met gele verf
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen