Overslaan en naar de inhoud gaan

'Hoger beroep zaak-Yoeran Meertens opmerkelijke stap'

Geplaatst opdonderdag 5 maart 2015 - 17:03

Het hoger beroep in de zaak-Yoeran Meertens is 'opmerkelijk', zegt Nino Pennino, de advocaat van Yoeran.

Donderdag werd duidelijk dat de vier jongeren in hoger beroep gaan. De vier zijn veroordeeld voor de mishandeling van de 20-jarige Meertens vorig jaar mei in Gulpen.

Onder betaling uitkomen
"De groep geeft nu het signaal af dat ze onder de betaling uit proberen te komen. Nu moeten we het hele verhaal weer gaan overdoen in Den Bosch. Wat willen ze dan? Dat Yoeran zelf zijn schade gaat dragen?" zegt Pennino. Voor de ouders van de 20-jarige Meertens uit Mechelen is het de volgende klap. "Zij voelen dat signaal ook."

34.000 euro schadevergoeding
De vier jongeren uit Voerendaal en Wijlre kregen van de rechtbank Maastricht taakstraffen opgelegd. De werkstraffen variëren van 40 tot 80 uur. Ook moeten de verdachten bijna 34.000 euro schadevergoeding betalen. De hoofdverdachte uit Wijlre kreeg behalve een taakstraf ook drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie en begeleiding van de jeugdreclassering opgelegd. Volgens Pennino kan de hoogte van de straffen niet de reden zijn voor het hoger beroep. "Die is zeer mild."

Medische toestand
De medische toestand van de 20-jarige Yoeran Meertens is nog steeds ongewis. "Hij is nog steeds aan het revalideren. Zijn motoriek is verbeterd, maar zijn spraak is nog steeds niet helemaal terug. Het is de vraag of Yoeran nog ooit zelfstandig kan gaan wonen."

Samen verantwoordelijk
Pennino wuift de kritiek weg dat niet iedereen hetzelfde aandeel heeft gehad in de mishandeling: "Het is zuur voor degene met het minste aandeel in de mishandeling. Maar je bent deel van de groep en je bent samen verantwoordelijk."

Schadevergoeding
De advocaat van Yoeran Meertens verwacht niet dat er voor de zomer meer duidelijkheid komt. Zodra de uiteindelijke medische conditie van Yoeran duidelijk is, zal er nog een civiele rechtszaak volgen. Daar wordt de uiteindelijke schadevergoeding bepaald.

Lees ook: Mishandelaars Yoeran Meertens gaan in hoger beroep.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Verdachten zaak Yoeran Meertens trekken hoger beroep in'
'Yoeran Meertens raakte in coma door val op vensterbank'
Drie getuigen gehoord in hoger beroep Yoeran Meertens
Zinloos geweld-tegel Yoeran Meertens beklad met gele verf
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen