Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoger beroep in zaak Nicky Verstappen begint

Geplaatst opwoensdag 10 november 2021 - 6:00

In de zaak Nicky Verstappen nadert de ontknoping. Woensdag begint het hoger beroep tegen verdachte Jos Brech.

Brech kreeg eerder 12,5 jaar gevangenisstraf opgelegd door de rechtbank in Maastricht voor ontvoering, misbruik en de dood van Nicky.

Herziening van het dossier
Het gerechtshof in Den Bosch heeft vijf dagen uitgetrokken voor de behandeling van de zaak. Op de eerste dag wordt het dossier en de vordering van de nabestaanden besproken en is er ruimte voor het spreekrecht van de familie Verstappen. Of zij daar ook gebruik van maken, is nog onzeker.

Eerder maakte advocate Wendy Van Egmond van de familie Verstappen bekend hier waarschijnlijk van af te zien, vanwege de heftige periode die zij achter de rug hebben. Daarmee doelt Van Egmond op het overlijden van vertrouwenspersoon Peter R. de Vries.

Lees ook: Familie Nicky Verstappen twijfelt over spreken bij hof

Omvangrijk dossier
Tijdens het hoger beroep zal veel afhangen van hoe de nieuwe rechters tegen het omvangrijke dossier aankijken en of Brech nieuwe informatie uit de doeken doet. Ook is er in de tussentijd de verklaring van medegedetineerde Bekir E. bijgekomen, waarvan de waarde tijdens de uitspraak moet blijken. De twee zaten een half jaar op dezelfde afdeling in Vught. Bekir E. beweert dat Brech tegenover hem een bekennende verklaring aflegde.

De strafeis wordt op 15 november verwacht. Het is nog onduidelijk wanneer daarna de uitspraak volgt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen