Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoger beroep in zaak Nicky Verstappen begint

Geplaatst opwoensdag 10 november 2021 - 6:00

In de zaak Nicky Verstappen nadert de ontknoping. Woensdag begint het hoger beroep tegen verdachte Jos Brech.

Brech kreeg eerder 12,5 jaar gevangenisstraf opgelegd door de rechtbank in Maastricht voor ontvoering, misbruik en de dood van Nicky.

Herziening van het dossier
Het gerechtshof in Den Bosch heeft vijf dagen uitgetrokken voor de behandeling van de zaak. Op de eerste dag wordt het dossier en de vordering van de nabestaanden besproken en is er ruimte voor het spreekrecht van de familie Verstappen. Of zij daar ook gebruik van maken, is nog onzeker.

Eerder maakte advocate Wendy Van Egmond van de familie Verstappen bekend hier waarschijnlijk van af te zien, vanwege de heftige periode die zij achter de rug hebben. Daarmee doelt Van Egmond op het overlijden van vertrouwenspersoon Peter R. de Vries.

Lees ook: Familie Nicky Verstappen twijfelt over spreken bij hof

Omvangrijk dossier
Tijdens het hoger beroep zal veel afhangen van hoe de nieuwe rechters tegen het omvangrijke dossier aankijken en of Brech nieuwe informatie uit de doeken doet. Ook is er in de tussentijd de verklaring van medegedetineerde Bekir E. bijgekomen, waarvan de waarde tijdens de uitspraak moet blijken. De twee zaten een half jaar op dezelfde afdeling in Vught. Bekir E. beweert dat Brech tegenover hem een bekennende verklaring aflegde.

De strafeis wordt op 15 november verwacht. Het is nog onduidelijk wanneer daarna de uitspraak volgt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen