Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoger beroep tegen huisarts die seks had met patiënt

Geplaatst opwoensdag 13 juni 2018 - 10:45

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de misser rechtzetten die werd gemaakt in de tenlastelegging tegen een huisarts uit Brunssum.

De arts werd dinsdag vrijgesproken. Hij had wel seks gehad met een patiënte, maar dat feit was niet goed in de tenlastelegging opgenomen. Het OM gaat daarom in hoger beroep en past de tenlastelegging aan.

Lees ook: Rechter spreekt huisarts die seks met patiënte had vrij

Betasten
De rechter achtte dat gemeenschap met de patiënte wel zou kunnen worden bewezen, maar dat was niet in de tenlastelegging opgenomen. "Dat gaan we nu repareren", aldus een woordvoerder van het OM. In de tenlastelegging werd ontucht slechts geformuleerd als 'betasten', en dat werd door de rechter niet bewezen geacht.

Justitie had eerder achttien maanden cel geëist tegen de huisarts. Ze eiste een celstraf voor 'misbruik van een wilsonbekwame en kwetsbaar persoon' en voor het 'misbruik maken van zijn gezag als dokter'. De rechtbank vond dat ook niet bewezen is dat de vrouw wilsonbekwaam was.

Toegegeven
De huisarts gaf tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak toe dat hij seks had gehad met de patiënte. Volgens de arts had zij dit echter uitgelokt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen