Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoger beroep tegen huisarts die seks had met patiënt

Geplaatst opwoensdag 13 juni 2018 - 10:45

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de misser rechtzetten die werd gemaakt in de tenlastelegging tegen een huisarts uit Brunssum.

De arts werd dinsdag vrijgesproken. Hij had wel seks gehad met een patiënte, maar dat feit was niet goed in de tenlastelegging opgenomen. Het OM gaat daarom in hoger beroep en past de tenlastelegging aan.

Lees ook: Rechter spreekt huisarts die seks met patiënte had vrij

Betasten
De rechter achtte dat gemeenschap met de patiënte wel zou kunnen worden bewezen, maar dat was niet in de tenlastelegging opgenomen. "Dat gaan we nu repareren", aldus een woordvoerder van het OM. In de tenlastelegging werd ontucht slechts geformuleerd als 'betasten', en dat werd door de rechter niet bewezen geacht.

Justitie had eerder achttien maanden cel geëist tegen de huisarts. Ze eiste een celstraf voor 'misbruik van een wilsonbekwame en kwetsbaar persoon' en voor het 'misbruik maken van zijn gezag als dokter'. De rechtbank vond dat ook niet bewezen is dat de vrouw wilsonbekwaam was.

Toegegeven
De huisarts gaf tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak toe dat hij seks had gehad met de patiënte. Volgens de arts had zij dit echter uitgelokt.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen