Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoger beroep taximoord: achttien jaar cel en tbs geëist

Geplaatst opdonderdag 26 november 2020 - 16:36

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen de 48-jarige Wil van K. uit Geleen voor de zogenoemde taximoord in 2017.

De eis is hetzelfde als de straf die de rechtbank in Maastricht de man eerder oplegde. Die straf was hoger dan de eis van het OM destijds: vijftien jaar cel en tbs.

Lees ook: Achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor taximoord

Dodelijke rit
De 24-jarige taxichauffeur Ousman Magomadov uit Maastricht werd in de nacht van 6 op 7 mei dat jaar doodgestoken. Wil van K. was in Maastricht in de taxi van het slachtoffer gestapt voor een ritje naar Spaubeek. Daar stak hij de chauffeur dood met twaalf messteken. Het lichaam dumpte hij net over de Duitse grens bij Susteren in een bosgebied. Daarna ging hij er met de bezittingen en de taxi van het slachtoffer vandoor.

Op de vlucht
In de met bloed besmeurde taxi strandde hij enige uren na de moord op de A12 bij Zevenhuizen, omdat hij geen brandstof meer had. Hij ging lopend verder, en kon snel worden opgepakt. Tegen de politie verklaarde Van K. later dat het de taxichauffeur was geweest die het mes had getrokken nadat de twee ruzie hadden gekregen over de prijs van de taxirit. Maar aan die verklaring hechtte de rechtbank niet veel waarde. De man uit Geleen zat al eerder een gevangenisstraf van 4,5 jaar uit voor onder andere het overvallen en bedreigen van een taxichauffeur.

Extra onderzoek
In het hoger beroep heeft het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) nog een aanvullend bloedspooronderzoek gedaan. Dat is gebeurd omdat de verdachte eerder had verklaard dat hij uit noodweer handelde. Maar hij kon niet uitleggen waarom de taxichauffeur dan vier keer in de rug gestoken was.

Het gerechtshof doet op 9 december uitspraak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen