Taximoord Spaubeek (07 mei 2017)

Hoger beroep taximoord: achttien jaar cel en tbs geëist

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen de 48-jarige Wil van K. uit Geleen voor de zogenoemde taximoord in 2017.

Nicky Verstappen
Ook justitie in zaak-Nicky Verstappen in hoger beroep

Niet alleen advocaat Gerald Roethoef, maar ook het Openbaar Ministerie (OM) gaat in de zaak-Nicky Verstappen in hoger beroep.

Schietpartij Geleen Rijksweg Zuid Doy S. (28 april 2018)
Definitief geen gevangenisstraf voor doodschieten buurman

Doy S. (38) en Robert E. (31) hoeven definitief niet meer terug naar de gevangenis. Het duo zat celstraffen uit van respectievelijk acht en zes jaar voor een dodelijke burenruzie in Geleen op 22 april 2018.

Advocaat Gerald Roethof
Brech in beroep: 'Niet zitten voor wat ik niet heb gedaan'

Jos Brech liet kort voordat hij vrijdagmiddag werd veroordeeld tot 12,5 jaar cel, weten geen straf te accepteren. "Ik ga niet zitten voor iets wat ik niet gedaan heb."

rechter
Mislukte moordaanslagen leveren 22 jaar cel op

Jeu R. is woensdag in hoger beroep veroordeeld tot 22 jaar cel voor twee mislukte moordaanslagen.

Schietpartij Geleen Rijksweg Zuid Doy S. (28 april 2018)
Oorlogsveteraan die buurman doodschoot, is plots vrij man

Het Hof in Den Bosch heeft besloten Doy S. (38) en Robert E. (31) per direct vrij te laten. Zij zaten vast en werden zelfs veroordeeld voor de dood van Radjan Kalicharan uit Geleen, maar donderdag mocht het duo plots naar huis.

Schietpartij Rijksweg Zuid Geleen (22 april 2018)
Tien jaar cel geëist tegen veteraan die buurman doodschoot

In hoger beroep heeft justitie tien jaar cel geëist tegen Doy S. (38), de oorlogsveteraan die zijn buurman op 22 april 2018 doodschoot in Geleen. Zijn kompaan Robert E. (31) zou negen jaar moeten brommen.

Uitspraak rechtbank
Lagere straf vanwege epilepsie en zorg voor moeder

In hoger beroep heeft een 29-jarige man uit Gennep een lagere straf gekregen dan de rechtbank in Roermond hem eerder had opgelegd.

Liquidatiepoging Jan S. Ohé en Laak (maart 2016)
Mislukte moordaanslagen: OM eist 25 jaar cel in beroep

Justitie eist in hoger beroep 25 jaar cel tegen Jeu R. Die werd in 2018 al tot die straf veroordeeld na een aantal mislukte moordaanslagen.

Frenkie P in rechtbank (18 aug 2020)
Frenkie P. legt zich niet neer bij levenslang: hoger beroep

Frenkie P. (47) legt zich niet zomaar neer bij een leven lang in de gevangenis. De kopman van de Bende van Venlo hoopte in augustus via een kort geding zijn celdeur op een kiertje te zetten. Dat mislukte, maar hij gaat nu in hoger beroep.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten