Overslaan en naar de inhoud gaan

Hogenelst: 'Aanstellen Roda-directeur eerste prioriteit'

Geplaatst opdonderdag 31 oktober 2019 - 12:22

Horecaondernemer Roland Hogenelst steekt op eigen initiatief geld in Roda JC. "Het is mijn eigen keuze, geen enkele adviseur heeft me gezegd dat ik het moet doen."

Dat zegt Hogenelst in gesprek met L1.

Verkennende gesprekken
Hij had woensdagavond de eerst verkennende gesprekken met Stijn Koster, enkele ondernemers en supporters- en sponsorenafvaardiging Platform Roda JC. Maandag werd bekend dat de twee miljonairs samen met Bert Peels, Herman Huirne en Jan Baggen garant staan voor het tekort van negen ton.

De komende weken moet blijken hoe ze de aandelen gaan verdelen. De eerste prioriteit is het aanstellen van een directeur. Zittend algemeen directeur Hessel Meijer, die de functie de afgelopen maanden tijdelijk invulde, is van plan om komende week zijn post te verlaten.

Lees ook: Rol Roda-directeur Meijer uitgespeeld

Video: L1

Veel potentie
"De wedstrijd afgelopen vrijdag tegen NAC, met die fanatieke fans, gaf wel de doorslag. Het stadion biedt veel potentie, al heb ik echt niet de intentie om er geld mee te gaan verdienen", zegt La Cubanita-eigenaar Hogenelst, die het 'leuk vindt' om een club te gaan runnen. De andere beoogd aandeelhouder, Stijn Koster, wilde geen interview geven. Hij blijft liever op de achtergrond actief.

Van ons
Bert Peels is een van de ondernemers die de club gaat helpen. Peels is directeur van Commaxx International. Hogenelst en Koster wilden ook mensen uit de regio erbij betrekken. "Daarom kon ik eigenlijk niet weigeren. Je zou kunnen zeggen dat Roda JC weer 'van ons' is, en ik hoop dat meerdere ondernemers aansluiten", zegt Peels.

De partijen gaan de komende tijd verder met elkaar rond de tafel. Ze hebben voorlopig een radiostilte afgekondigd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen