Overslaan en naar de inhoud gaan

Hogenelst: 'Aanstellen Roda-directeur eerste prioriteit'

Geplaatst opdonderdag 31 oktober 2019 - 12:22

Horecaondernemer Roland Hogenelst steekt op eigen initiatief geld in Roda JC. "Het is mijn eigen keuze, geen enkele adviseur heeft me gezegd dat ik het moet doen."

Dat zegt Hogenelst in gesprek met L1.

Verkennende gesprekken
Hij had woensdagavond de eerst verkennende gesprekken met Stijn Koster, enkele ondernemers en supporters- en sponsorenafvaardiging Platform Roda JC. Maandag werd bekend dat de twee miljonairs samen met Bert Peels, Herman Huirne en Jan Baggen garant staan voor het tekort van negen ton.

De komende weken moet blijken hoe ze de aandelen gaan verdelen. De eerste prioriteit is het aanstellen van een directeur. Zittend algemeen directeur Hessel Meijer, die de functie de afgelopen maanden tijdelijk invulde, is van plan om komende week zijn post te verlaten.

Lees ook: Rol Roda-directeur Meijer uitgespeeld

Video: L1

Veel potentie
"De wedstrijd afgelopen vrijdag tegen NAC, met die fanatieke fans, gaf wel de doorslag. Het stadion biedt veel potentie, al heb ik echt niet de intentie om er geld mee te gaan verdienen", zegt La Cubanita-eigenaar Hogenelst, die het 'leuk vindt' om een club te gaan runnen. De andere beoogd aandeelhouder, Stijn Koster, wilde geen interview geven. Hij blijft liever op de achtergrond actief.

Van ons
Bert Peels is een van de ondernemers die de club gaat helpen. Peels is directeur van Commaxx International. Hogenelst en Koster wilden ook mensen uit de regio erbij betrekken. "Daarom kon ik eigenlijk niet weigeren. Je zou kunnen zeggen dat Roda JC weer 'van ons' is, en ik hoop dat meerdere ondernemers aansluiten", zegt Peels.

De partijen gaan de komende tijd verder met elkaar rond de tafel. Ze hebben voorlopig een radiostilte afgekondigd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen