Overslaan en naar de inhoud gaan

Hogenelst: 'Aanstellen Roda-directeur eerste prioriteit'

Geplaatst opdonderdag 31 oktober 2019 - 12:22

Horecaondernemer Roland Hogenelst steekt op eigen initiatief geld in Roda JC. "Het is mijn eigen keuze, geen enkele adviseur heeft me gezegd dat ik het moet doen."

Dat zegt Hogenelst in gesprek met L1.

Verkennende gesprekken
Hij had woensdagavond de eerst verkennende gesprekken met Stijn Koster, enkele ondernemers en supporters- en sponsorenafvaardiging Platform Roda JC. Maandag werd bekend dat de twee miljonairs samen met Bert Peels, Herman Huirne en Jan Baggen garant staan voor het tekort van negen ton.

De komende weken moet blijken hoe ze de aandelen gaan verdelen. De eerste prioriteit is het aanstellen van een directeur. Zittend algemeen directeur Hessel Meijer, die de functie de afgelopen maanden tijdelijk invulde, is van plan om komende week zijn post te verlaten.

Lees ook: Rol Roda-directeur Meijer uitgespeeld

Video: L1

Veel potentie
"De wedstrijd afgelopen vrijdag tegen NAC, met die fanatieke fans, gaf wel de doorslag. Het stadion biedt veel potentie, al heb ik echt niet de intentie om er geld mee te gaan verdienen", zegt La Cubanita-eigenaar Hogenelst, die het 'leuk vindt' om een club te gaan runnen. De andere beoogd aandeelhouder, Stijn Koster, wilde geen interview geven. Hij blijft liever op de achtergrond actief.

Van ons
Bert Peels is een van de ondernemers die de club gaat helpen. Peels is directeur van Commaxx International. Hogenelst en Koster wilden ook mensen uit de regio erbij betrekken. "Daarom kon ik eigenlijk niet weigeren. Je zou kunnen zeggen dat Roda JC weer 'van ons' is, en ik hoop dat meerdere ondernemers aansluiten", zegt Peels.

De partijen gaan de komende tijd verder met elkaar rond de tafel. Ze hebben voorlopig een radiostilte afgekondigd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen