Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoge Raad wijst herzieningsverzoek Olaf H. af

Geplaatst opwoensdag 26 oktober 2016 - 16:50

Het herzieningsverzoek van de tot een levenslange gevangenisstraf veroordeelde Olaf H. is afgewezen.

Dat heeft de Hoge Raad dinsdag besloten.

H. werd in 2004 tot die straf veroordeeld voor het doodschieten van het echtpaar Zwakhalen in Sittard en de poging tot doodslag op hun kleindochter Audrey.

Herzieningsverzoek
De advocaat van H., John Peters, heeft eind mei een herzieningsverzoek ingediend bij de Hoge Raad. Dit als ultieme poging om de veroordeling van zijn cliënt ongedaan gemaakt te krijgen. Volgens Peters waren er onder meer nieuwe twijfels ontstaan over het waarheidsgehalte van de herinneringen van belangrijkste getuige, slachtoffer Audrey.

Lees ook: Sprankje hoop voor Olaf H. die levenslang kreeg

Levenslang
De Hoge Raad is van mening dat de door H. en zijn raadsman aangedragen nieuwe gegevens niet tot vrijspraak zouden hebben geleid als de rechter hier destijds van op de hoogte was geweest.

Herinnering
H. werd mede veroordeeld dankzij de getuigenis van kleindochter Audrey. Zij zei anderhalf jaar na de schietpartij zich de gebeurtenissen in het huis van haar opa en oma op 12 juli 2003 te kunnen herinneren. Audrey wees Olaf H. als dader aan.

Onschuld
Olaf H. is in 33 verhoren blijven ontkennen dat hij de dader is. Hij zou toen het echtpaar werd vermoord wel in de woning van de Zwakhalens zijn geweest. Hij was daar naar eigen zeggen toen vanwege de aankoop van een BMW.

De hele zaak nog eens op een rijtje? Klik dan hier.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Tralies gevangenis cel
Sprankje hoop voor Olaf H. die levenslang kreeg
Onderzoek naar dubbele moord Sittard heropend
Directie Geerhorst moet straf zedenverdachte intrekken
Brand in cel gevangenis De Geerhorst in Sittard
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen