Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoge Raad: voorwaardelijke celstraf Van Rey blijft overeind

Geplaatst opdinsdag 9 juli 2019 - 13:04

Ex-wethouder Jos van Rey van Roermond blijft veroordeeld tot één jaar voorwaardelijke gevangenisstraf.

De Hoge Raad heeft het cassatieverzoek van Van Rey tegen de uitspraak in hoger beroep van het gerechtshof in Den Haag verworpen.

Ambtelijke corruptie
Volgens het gerechtshof had Van
Rey zich schuldig gemaakt aan passieve ambtelijke corruptie door het aannemen van giften van projectontwikkelaar Piet van Pol in de vorm van vakantiereisjes en het bezoeken van voetbalwedstrijden en vastgoedbeurzen. Van Rey zou als bestuurder werk en privézaken door elkaar hebben gehaald. Dat Van Rey en Van Pol jarenlang bevriend waren, doet er niet toe, aldus het Gerechtshof.

Lees ook: Projectontwikkelaar Piet van Pol (75) overleden

Ronselen
Van
Rey werd verder veroordeeld voor witwassen, het ronselen van stemmen en het lekken van informatie uit de vertrouwenscommissie tijdens de procedure voor een nieuwe burgemeester. De Hoge Raad ziet geen reden om dat vonnis te vernietigen. Ze vindt dat het recht goed is toegepast en alle aspecten zijn meegewogen.

Het is niet de taak van de Hoge Raad om het hele dossier inhoudelijk helemaal over te doen.

Inval
Met de uitspraak van de Hoge Raad komt een einde aan het strafrechtelijk deel van de zaak tegen Jos van
Rey. Die begon met een inval bij hem thuis door de rijksrecherche in oktober 2012.

Tinten grijs
In eerste instantie veroordeelde de rechtbank in Rotterdam Van
Rey in juli 2016 tot een taakstraf van 240 uur. De rechtbank sprak toen over 'vele tinten grijs' in de relatie tussen Van Rey en Van Pol.

Maar in hoger beroep oordeelde het Gerechtshof anders. De Hoge Raad laat dat vonnis nu in stand

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen