Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoge Raad oordeelt over omkopingszaak Jos van Rey

Geplaatst opdinsdag 9 juli 2019 - 6:02

De Hoge Raad doet dinsdag uitspraak in de omkopingszaak van oud-wethouder Jos van Rey van Roermond.

De advocaat-generaal had eerder al geadviseerd om de veroordeling in stand te houden, het is aan de Hoge Raad om dit advies al dan niet over te nemen. Van Rey is in december 2017 in hoger beroep veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van één jaar en ook mag hij twee jaar lang geen bestuurlijk ambt uitvoeren.

Lees ook: 'Van Rey en Van Pol terecht veroordeeld'

Reisjes en voetbalwedstrijden
De voormalig bestuurder en oud-senator was door het gerechtshof in Den Haag schuldig bevonden aan het aannemen van giften van projectontwikkelaar Piet van Pol en drie andere lokale ondernemers. Het ging onder meer om reisjes naar voetbalwedstrijden en vastgoedbeurzen in het buitenland.

Lees ook: Hoge Raad komt op 9 juli met eindoordeel zaak-Van Rey

Stempasfraude
De vroegere VVD'er kreeg zijn straf ook voor witwassen, stempasfraude en het lekken van vertrouwelijke informatie over de sollicitatieprocedure van een nieuwe burgemeester in zijn stad. Bij de rechtbank in Rotterdam loopt ook nog een ontnemingszaak tegen Van Rey. Het Openbaar Ministerie wil via de rechter een kleine drie ton van de ex-VVD'er terug te vorderen.

De uitspraak van de Hoge Raad kan invloed hebben op deze kwestie.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen