Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoge Raad kijkt naar straffen Valkenburgse zedenzaak

Geplaatst opdinsdag 9 januari 2018 - 14:11

Het gerechtshof in Den Bosch mocht in de Valkenburgse zedenzaak een taakstraf opleggen voor jeugdprostitutie, ook al is daar slechts één dag celstraf aan vastgekoppeld.

Dat heeft de advocaat-generaal dinsdag geadviseerd aan de Hoge Raad, die zich nu over de kwestie gaat buigen.

Minderjarige prostituee
In de Valkenburgse zedenzaak werden eind 2016 in totaal 23 klanten van een minderjarige prostituee veroordeeld tot een taakstraf met één dag gevangenisstraf. Het Openbaar Ministerie was in zes gevallen in cassatie gegaan, omdat de rechters niet de 'substantiële vrijheidsbenemende maatregel' oplegden die de aanklagers hadden geëist.

Lees ook: OM in cassatie tegen uitspraken Valkenburgse zedenzaak

Het Hof meende dat klanten niet bewust op zoek waren geweest naar een minderjarige.

Straf te laag
In beginsel mogen rechters geen taakstraffen opleggen voor een ernstig gewelds- of zedenmisdrijf, zoals jeugdprostitutie. Van dat verbod kan alleen worden afgeweken als er tegelijk een onvoorwaardelijke celstraf aan vastzit. Het OM vond de celstraf van één dag echter te weinig en in strijd met de bedoeling van de wet.

De Hoge Raad is nu aan het woord om een definitief oordeel te vellen. Het is niet bekend wanneer de uitspraak komt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen