Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hoge nood: Dumoulin laat verrassing achter in camper

Geplaatst opzaterdag 9 juli 2016 - 18:44

Een deel van de tijd die Tom Dumoulin zaterdag verloor tijdens de achtste etappe in de Tour de France bracht hij niet door in het zadel, maar op een wc-bril.

De maag van de Maastrichtse renner begon op te spelen tijdens de Pyreneeënrit, vermoedelijk door een overdosis aan suiker.

Paniek
En de maagproblemen verplaatsten zich ook naar een van de lagere regionen van Dumoulins wielrennerslijf. Aan de voet van de Peysourde was de druk op de darmen van Dumoulin te groot om nog te negeren. In blinde paniek stapte de renner af, om in een willekeurige camper van Tour-toeristen een "nummer 1" achter te laten, twitterde Dumoulin na afloop. Daarmee haalde hij wel de codes door elkaar: nummer 1 is een plasje, nummer 2 is een grote boodschap.

Nodig
Een uitgebreid verslag van zijn toiletbezoek laat Dumoulin nog net achterwege, maar wel meldt hij "dat je kon zien dat het nodig was."

Verrassing
Voor de eigenaar van de camper wachtte in ieder geval een onwelriekende verrassing, want die waren geen velden of wegen te bekennen. Die stonden waarschijnlijk ergens langs het parcours, nietsvermoedend dat in hun vakantievoertuig een van die renners een momentje voor zichzelf had.

Wielershi(r)t
Een paar ons lichter kon Dumoulin daarna opgelucht maar alleen zijn stinkende best gaan doen voor de volgende klim. En als de eigenaars van de camper zich nog melden, dan kunnen zij een gesigneerd shirt van Dumoulin tegemoet zien.

Mede door dit oponthoud liep de Maastrichtenaar deze rit een achterstand op van ruim 18 minuten.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Dumoulin verspreekt zich: 'Trots op gouden...eh gouden?!'
Dumoulin kijkt al uit naar Tour de France
Curvers en Dumoulin in voorselectie Tour de France
5 redenen waarom Dumoulin zaterdag het geel pakt
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen