Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoge coronacijfers: 'Geen signalen voor Britse variant'

Geplaatst opdonderdag 21 januari 2021 - 10:06

GGD Limburg-Noord heeft van het RIVM geen signalen gekregen dat de Britse variant van het coronavirus mogelijk zorgt dat de besmettingscijfers in Noord- en Midden-Limburg minder snel dalen dan in de rest van het land.

Dat zegt Jac Rooijmans, directeur van GGD Limburg-Noord, donderdagochtend in de L1 Nieuwsshow.

Steekproeven
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) doet van alle PCR-testen steekproeven om te achterhalen om welke variant het gaat. Volgens de directeur heeft het RIVM dus niet aangegeven dat er sprake is van veel mutanten van Covid-19. "Daarmee zeg ik niet dat het niet in Limburg-Noord bevindt", zegt Rooijmans.

Lees ook: RIVM onderzoekt coronacijfers in Noord- en Midden-Limburg

Denktank
Uit het wekelijkse cijferoverzicht van het RIVM en de Limburgse GGD'en is dinsdag gebleken dat Limburg de afgelopen week relatief gezien de meeste coronabesmettingen van heel Nederland heeft. GGD Limburg-Noord heeft daarom bij het RIVM aan de bel getrokken om mee te denken wat de oorzaak is dat het aantal besmettingen in die regio hoog blijft. "We zien niet echt een oorzaak. Toen hebben we aan het RIVM gevraagd om met ons mee te denken. Ze hebben een soort denktank die samen met ons naar de cijfers kijkt. We hopen dat daar iets uitkomt."

Hoge incidentie
Vooral in de gemeenten Bergen, Nederweert en Horst aan de Maas ziet de GGD-directeur een hogere besmettingsgraad. "Wat we wel weten is dat waar sprake is van hoge incidentie (aantal nieuwe gevallen binnen een bepaalde tijd, red.), het heel snel verspreidt en langzaam afbouwt Daarin zullen we niet uniek zijn in Nederland."

Rooijmans verwacht dat het RIVM volgende week met feedback komt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen