Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoge coronacijfers: 'Geen signalen voor Britse variant'

Geplaatst opdonderdag 21 januari 2021 - 10:06

GGD Limburg-Noord heeft van het RIVM geen signalen gekregen dat de Britse variant van het coronavirus mogelijk zorgt dat de besmettingscijfers in Noord- en Midden-Limburg minder snel dalen dan in de rest van het land.

Dat zegt Jac Rooijmans, directeur van GGD Limburg-Noord, donderdagochtend in de L1 Nieuwsshow.

Steekproeven
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) doet van alle PCR-testen steekproeven om te achterhalen om welke variant het gaat. Volgens de directeur heeft het RIVM dus niet aangegeven dat er sprake is van veel mutanten van Covid-19. "Daarmee zeg ik niet dat het niet in Limburg-Noord bevindt", zegt Rooijmans.

Lees ook: RIVM onderzoekt coronacijfers in Noord- en Midden-Limburg

Denktank
Uit het wekelijkse cijferoverzicht van het RIVM en de Limburgse GGD'en is dinsdag gebleken dat Limburg de afgelopen week relatief gezien de meeste coronabesmettingen van heel Nederland heeft. GGD Limburg-Noord heeft daarom bij het RIVM aan de bel getrokken om mee te denken wat de oorzaak is dat het aantal besmettingen in die regio hoog blijft. "We zien niet echt een oorzaak. Toen hebben we aan het RIVM gevraagd om met ons mee te denken. Ze hebben een soort denktank die samen met ons naar de cijfers kijkt. We hopen dat daar iets uitkomt."

Hoge incidentie
Vooral in de gemeenten Bergen, Nederweert en Horst aan de Maas ziet de GGD-directeur een hogere besmettingsgraad. "Wat we wel weten is dat waar sprake is van hoge incidentie (aantal nieuwe gevallen binnen een bepaalde tijd, red.), het heel snel verspreidt en langzaam afbouwt Daarin zullen we niet uniek zijn in Nederland."

Rooijmans verwacht dat het RIVM volgende week met feedback komt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen