Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoge concertconcours-score Kon. Philharmonie Bocholtz

Geplaatst opzondag 8 december 2019 - 22:58

De Koninklijke Philharmonie Bocholtz, onder leiding van Frenk Rouschop, bestendigde zondagavond haar positie in de concertafdeling van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM).

Ze werd met 95.33 punten beloond voor het concert. Dit is een eerste prijs met lof der jury.

Jury aan huis
Er werd gebruik gemaakt van het ‘jury aan huis’-principe: De Koninklijke Philharmonie Bocholtz organiseerde een concert in het Parkstad Limburg Theater Heerlen waarbij de jury werd uitgenodigd. Die beoordeelde vervolgens naar de normen van de KNMO, de Koninklijke Nederlandse Muziekorganisatie.

Eens in de vijf jaar
De concertconcoursen worden jaarlijks georganiseerd door de LBM. Fanfares en harmonieën die lid zijn van de bond kunnen één keer in de vijf jaar op concours om zich te laten beoordelen door een jury. Het geeft verenigingen de mogelijkheid om te promoveren naar een hogere divisie of zich te handhaven in de concertafdeling zoals vanavond.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen