Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoge concertconcours-score Kon. Philharmonie Bocholtz

Geplaatst opzondag 8 december 2019 - 22:58

De Koninklijke Philharmonie Bocholtz, onder leiding van Frenk Rouschop, bestendigde zondagavond haar positie in de concertafdeling van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM).

Ze werd met 95.33 punten beloond voor het concert. Dit is een eerste prijs met lof der jury.

Jury aan huis
Er werd gebruik gemaakt van het ‘jury aan huis’-principe: De Koninklijke Philharmonie Bocholtz organiseerde een concert in het Parkstad Limburg Theater Heerlen waarbij de jury werd uitgenodigd. Die beoordeelde vervolgens naar de normen van de KNMO, de Koninklijke Nederlandse Muziekorganisatie.

Eens in de vijf jaar
De concertconcoursen worden jaarlijks georganiseerd door de LBM. Fanfares en harmonieën die lid zijn van de bond kunnen één keer in de vijf jaar op concours om zich te laten beoordelen door een jury. Het geeft verenigingen de mogelijkheid om te promoveren naar een hogere divisie of zich te handhaven in de concertafdeling zoals vanavond.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen