Overslaan en naar de inhoud gaan

Hofland wisselt Fortuna-keeper voor derby

Geplaatst opdinsdag 27 oktober 2020 - 18:13

Kevin Hofland, trainer van Fortuna Sittard, laat Yannick van Osch debuteren in de bekerderby tegen Roda JC. "Ik ben niet tevreden over Ko?elev, daarom speelt Yannick."

Hofland sluit niet uit dat er op meer plekken in het elftal gewisseld gaat worden. "We hebben een aantal dingen uitgeprobeerd en maken woensdagochtend een definitieve beslissing."

Teleurgesteld
Fortuna Sittard verloor zondag met 1-3 van FC Groningen. Hofland reageerde na afloop teleurgesteld en sprak uit dat hij zich in de steek gelaten voelde door zijn team. "Daar sta ik nog steeds achter. We hebben het erover gehad. Ik heb ze uitgelegd dat ze ook vooral elkaar te kort doen. We zetten er een streep onder en nu is het vizier gericht op de derby."

L1

Voor Fortuna komt de derby tegen Roda JC op een goed moment. Het team wil zich revancheren. Hofland: "Ze kunnen nu laten zien dat ze kunnen voetballen. En dan ook nog een mooie pot. Mooier krijg je het niet."

Hattrick
Roel Janssen beleefde in 2015 de mooiste voetbaldag uit zijn carrière. Hij scoorde een hattrick tegen Roda JC. "Krankzinnige dag was dat. Dat zal me niet snel meer gebeuren, ben ik bang. Ik hoop dat we opnieuw kunnen winnen met 1-3 maar dan maakt het me niet uit wie er scoort." Janssen hoopt dat de derby een kantelpunt is voor Fortuna Sittard. "We winnen op dit moment moeilijk, een zege kan alles omdraaien."

De wedstrijd is woensdagavond om 21.00 uur en is live te beluisteren op L1 radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen