Overslaan en naar de inhoud gaan

Hofland wil trainer blijven: 'Ik sta voor veel dingen open'

Geplaatst opmaandag 15 november 2021 - 22:37

Kevin Hofland wil actief blijven als trainer. De Brunssumer werd onlangs ontslagen als assistent-trainer bij VfL Wolfsburg, maar laat zich daardoor niet uit het veld slaan. "Ik ben ervan overtuigd dat ik een ploeg en een club kan helpen."

Hofland deed zijn uitspraken in het L1-programma AvondGasten Sport.

Ontslag
Kevin Hofland ging afgelopen zomer als assistent-trainer van Mark van Bommel naar VfL Wolfsburg. Drie weken geleden werden beiden na slechte resultaten ontslagen. Hofland weet niet precies wat er mis is gegaan in de laatste weken waardoor Van Bommel en ook Hofland de laan uit werden gestuurd. "Ik heb Mark daar nog niet uitgebreid over gesproken. We gaan daar later deze maand nog over spreken. Mark is ook teleurgesteld. Het is duidelijk dat de resultaten niet naar behoren waren. Dan is het risico van het vak dat je als assistent mee vertrekt."

IJshockey
Hofland kreeg het ontslag te horen toen hij op weg was naar een ijshockeywedstrijd met zijn gezin. "Ik werd gebeld of ik naar het trainingscentrum wilde komen en daar werd mij de mededeling gedaan en vijf minuten later stond ik buiten. Het viel rauw op mijn dak."

Lees ook: Mark van Bommel ontslagen door Wolfsburg

Opportunisme
Ondanks zijn vroege ontslagen bij Fortuna Sittard en Wolfsburg wil Hofland graag actief blijven als trainer, ondanks het opportunisme in het voetbal. "Ik vind het juist een mooie uitdaging. Ik vind zelf ook dat er veel meer te halen is bij clubs. Er is zoveel invloed van buitenaf. Als er drie keer wordt verloren wordt er gezegd: gooi die trainer eruit. Daar zijn veel mensen gevoelig voor. Terwijl als je een club goed wil leiden als beleidsvoerder je mensen ook de tijd moet geven."

Volgens Hofland heeft een trainer met name één belangrijke functie. "Het ontwikkelen van spelers waardoor spelers geld gaan opleveren en ook prestaties gaan opleveren. Het gaat om de speler." Hofland denkt dat hij dat kan. "Ik ben ervan overtuigd dat ik een ploeg en een club kan helpen."

Plannen
Hofland is geen carrièreplanning aan het maken voor de komende maanden en jaren. "Ik sta voor heel veel dingen open. Het gevoel moet goed zijn. Het gaat om de groep en de club en niet om mij."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen