Overslaan en naar de inhoud gaan

Hofland wil trainer blijven: 'Ik sta voor veel dingen open'

Geplaatst opmaandag 15 november 2021 - 22:37

Kevin Hofland wil actief blijven als trainer. De Brunssumer werd onlangs ontslagen als assistent-trainer bij VfL Wolfsburg, maar laat zich daardoor niet uit het veld slaan. "Ik ben ervan overtuigd dat ik een ploeg en een club kan helpen."

Hofland deed zijn uitspraken in het L1-programma AvondGasten Sport.

Ontslag
Kevin Hofland ging afgelopen zomer als assistent-trainer van Mark van Bommel naar VfL Wolfsburg. Drie weken geleden werden beiden na slechte resultaten ontslagen. Hofland weet niet precies wat er mis is gegaan in de laatste weken waardoor Van Bommel en ook Hofland de laan uit werden gestuurd. "Ik heb Mark daar nog niet uitgebreid over gesproken. We gaan daar later deze maand nog over spreken. Mark is ook teleurgesteld. Het is duidelijk dat de resultaten niet naar behoren waren. Dan is het risico van het vak dat je als assistent mee vertrekt."

IJshockey
Hofland kreeg het ontslag te horen toen hij op weg was naar een ijshockeywedstrijd met zijn gezin. "Ik werd gebeld of ik naar het trainingscentrum wilde komen en daar werd mij de mededeling gedaan en vijf minuten later stond ik buiten. Het viel rauw op mijn dak."

Lees ook: Mark van Bommel ontslagen door Wolfsburg

Opportunisme
Ondanks zijn vroege ontslagen bij Fortuna Sittard en Wolfsburg wil Hofland graag actief blijven als trainer, ondanks het opportunisme in het voetbal. "Ik vind het juist een mooie uitdaging. Ik vind zelf ook dat er veel meer te halen is bij clubs. Er is zoveel invloed van buitenaf. Als er drie keer wordt verloren wordt er gezegd: gooi die trainer eruit. Daar zijn veel mensen gevoelig voor. Terwijl als je een club goed wil leiden als beleidsvoerder je mensen ook de tijd moet geven."

Volgens Hofland heeft een trainer met name één belangrijke functie. "Het ontwikkelen van spelers waardoor spelers geld gaan opleveren en ook prestaties gaan opleveren. Het gaat om de speler." Hofland denkt dat hij dat kan. "Ik ben ervan overtuigd dat ik een ploeg en een club kan helpen."

Plannen
Hofland is geen carrièreplanning aan het maken voor de komende maanden en jaren. "Ik sta voor heel veel dingen open. Het gevoel moet goed zijn. Het gaat om de groep en de club en niet om mij."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen