Overslaan en naar de inhoud gaan

Hofland verbaast zich over 'bizarre' salarissen

Geplaatst opzaterdag 24 augustus 2019 - 22:37

De salarissen die vandaag de dag worden betaald in de voetballerij, doen de wenkbrauwen van Fortuna Sittard-trainer Kevin Hofland regelmatig fronsen. "Spelers vragen salarissen, dat is echt bizar."

Dat vertelde de voormalig verdediger in gesprek met de Zitterd Allein-podcast.

Lees ook: Spelersgekte in Sittard: club wil drie directe versterkingen

Pakje boter
De supporters die de podcast maken, confronteerden Hofland met de incomplete selectie van Fortuna Sittard. "Natuurlijk zijn wij druk bezig. Het is niet zo dat we deze selectie hebben en zeggen: 'Klaar.' We willen zoveel mogelijk kwaliteit binnenhalen. Alleen: wij zijn Fortuna. We hebben een klein budget." In die zoektocht naar versterkingen verbaast het de assistent-trainer dat modale voetballers grote geldbedragen eisen. "En die hebben dan, met alle respect, nog geen deuk in een pakje boter geschoten."

'Wij gaan handhaven'
Hofland heeft echter vertrouwen in een goede afloop. "Kijk naar PSV, kijk naar Feyenoord. Ook die teams zijn niet compleet." Hij hoopt dat meer spelers van de Sittardse formatie een 'gezonde arrogantie' gaan uitstralen. "Tegen élke tegenstander. We hebben aantal spelers die dat kunnen." Dat moet er uiteindelijk mede voor zorgen dat Fortuna Sittard ook volgend jaar in de Eredivisie speelt. "Wij gaan ons handhaven", is het clubicoon helder.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen