Overslaan en naar de inhoud gaan

Hofland verbaast zich over 'bizarre' salarissen

Geplaatst opzaterdag 24 augustus 2019 - 22:37

De salarissen die vandaag de dag worden betaald in de voetballerij, doen de wenkbrauwen van Fortuna Sittard-trainer Kevin Hofland regelmatig fronsen. "Spelers vragen salarissen, dat is echt bizar."

Dat vertelde de voormalig verdediger in gesprek met de Zitterd Allein-podcast.

Lees ook: Spelersgekte in Sittard: club wil drie directe versterkingen

Pakje boter
De supporters die de podcast maken, confronteerden Hofland met de incomplete selectie van Fortuna Sittard. "Natuurlijk zijn wij druk bezig. Het is niet zo dat we deze selectie hebben en zeggen: 'Klaar.' We willen zoveel mogelijk kwaliteit binnenhalen. Alleen: wij zijn Fortuna. We hebben een klein budget." In die zoektocht naar versterkingen verbaast het de assistent-trainer dat modale voetballers grote geldbedragen eisen. "En die hebben dan, met alle respect, nog geen deuk in een pakje boter geschoten."

'Wij gaan handhaven'
Hofland heeft echter vertrouwen in een goede afloop. "Kijk naar PSV, kijk naar Feyenoord. Ook die teams zijn niet compleet." Hij hoopt dat meer spelers van de Sittardse formatie een 'gezonde arrogantie' gaan uitstralen. "Tegen élke tegenstander. We hebben aantal spelers die dat kunnen." Dat moet er uiteindelijk mede voor zorgen dat Fortuna Sittard ook volgend jaar in de Eredivisie speelt. "Wij gaan ons handhaven", is het clubicoon helder.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen