Overslaan en naar de inhoud gaan

Hofland maakt zich niet druk om druk, Jach nog op de bank

Geplaatst opzondag 18 oktober 2020 - 13:34

Fortuna Sittard wacht na vier speelrondes nog op de eerste overwinning van het Eredivisie-seizoen. Ten opzichte van de vorige wedstrijd heeft coach Kevin Hofland twee extra opties.

Op de slotdag van de transferwindow werd Samuel Moutoussamy gehuurd van FC Nantes en kwam Jaroslaw Jach op huurbasis over van Crystal Palace. Het duo begint tegen FC Emmen nog op de bank.

Aanpassen
Volgens Hofland heeft Jach nog wat tijd nodig om van meerwaarde te kunnen zijn voor zijn ploeg. "Hij moet bijvoorbeeld nog wennen aan het tempo dat wij spelen", licht de oefenmeester toe. De Pool geeft zelf ook aan dat er wat zaken anders zijn dan bij de Premier League-club waar hij vandaan komt. Zo traint en speelt Crystal Palace in een opstelling met drie centrale verdedigers, waar Fortuna centraal achterin doorgaans twee spelers opstelt.

Engels
Jach is wel 'enorm blij' met zijn huurtransfer naar Fortuna. "Het was al een tijdje duidelijk dat ik ergens anders dan bij Crystal Palace zou gaan spelen, alleen was het nog de vraag waar wel", zegt de boomlange verdediger. Hij kan goed aarden in Sittard. "Het is kleiner dan Londen, maar de mensen zijn vriendelijk en iedereen spreekt Engels."

'Gewoon winnen'
De sfeer op de training bij Fortuna is goed, maar de realiteit is dat Hofland en zijn spelers snakken naar punten. Alleen tegen AZ werd gelijkgespeeld (3-3), verder werd er verloren van FC Twente (2-0), SC Heerenveen (1-3) en PSV (2-0). Hofland was wel tevreden over het spel van zijn ploeg in met name Eindhoven. "De complimenten die dat oplevert zijn leuk, maar daar hebben we niets aan. Tegen Emmen moeten we gewoon winnen. En volgende week tegen Groningen moet je ook 'gewoon' winnen, ook al staat een tegenstander in de top acht."

Druk
Dat er voor Fortuna én Hofland extra druk op de wedstrijd tegen FC Emmen zou liggen, is volgens de coach niet het geval. "Er ligt volgens mij elke wedstrijd druk op mij. Dus daar maak ik me niet druk om", aldus de goedlachse Hofland.

De wedstrijd FC Emmen-Fortuna Sittard is zondag vanaf 20:00 uur live te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen